4e Divisie: Westlandia in Ridderkerk maatje te groot voor RVVH

Westlandia deed weer goede zaken. Net als vorig weekend thuis tegen DSO (3-0), werd nu ook de uitwedstrijd in Ridderkerk tegen RVVH afgesloten met een 0-3 winst.

Tekst: Ton Beije

Westlandia kende een goed begin van de wedstrijd en nam snel het initiatief. Dat resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer voor de Naaldwijkers. Desley Bransen (foto) werd goed vrijgespeeld en maakte deze kans netjes af: 0-1. Zeven minuten later was Westlandia dicht bij een verdubbeling van de marge. Mark van der Zalm zette Zion Valies vrij voor de RVVH-keeper, maar die wierp zich op tijd op de bal, zodat het bij de 0-1 stand bleef. Met deze nipte voorsprong gingen de mannen van trainer Maurizio Ceccucci ook aan de rust.

Voorlangs

Na de thee kwam RVVH goed uit de startblokken en had ook de eerste kans, maar het schot van Philip Dragon ging voorlangs het Westlandia-doel. Na bijna een uur op de klok de eerste wissel bij de bezoekers. Ceccucci haalde Zion Valies naar de kant en bracht Peter Cedeno in het veld. Naarmate de tweede helft vorderde, werd RVVH ook wat sterker en liet zich meer op de helft van Westlandia zien.

Prooi

Een nieuwe mogelijkheid deed zich voor voor de gastheren, maar de inzet van Laurens de Witte werd een prooi voor Westlandia-doelman Jordie van Leeuwen. Met nog twintig minuten te gaan zag Westlandia kans de marge te verdubbelen. Invaller Peter Cedeno ging op rechts goed door en gaf op maat voor op Mark van der Zalm, die de 2-0 kon binnentikken. Een kwartier voor tijd kwam RVVH bijna terug in de wedstrijd. Na een vrije trap op zo’n twintig meter van het Naaldwijkse doel mocht Pepito Mecenia een vrije trap nemen. De bal werd met veel moeit en met hulp van verdediger Robin Buwalda door doelman Jordie van Leeuwen buiten de palen gehouden. Het bleef derhalve 0-2.

Kruit

In de laatste tien minuten twee wissels aan Westlandse kant. Milo Wagner kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Ismael Afellah en vijf minuten later ging Anass Achahbar naar de kant voor Hidde van der Arend. Westlandia had haar kruit nog niet verschoten, want drie minuten voor tijd maakte Dinand Kuhn aan alle onzekerheid een einde en bracht zijn ploeg op 0-3, wat ook de eindstand betekende.