3e Divisie: TOGB pakt ten koste van Kloetinge derde zege op rij

TOGB heeft op haar eigen Sportpark Het Hoge Land Kloetinge een halt toegeroepen door de derde overwinning op rij te pakken. Het team van trainer-coach Jonathan Jonk kwam voor rust door een rake kopbal van Kyle Doesburg op 0-1. Na de thee was het TOGB, dat Kloetinge terugdrong en via Anthony Slierendrecht op 1-1 kwam. Kort na de gelijkmaker was het centrale verdediger Glenn Zandbergen die de 2-1 op het scorebord zette en TOGB de derde zege op rij bezorgde.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de toeschouwers. Het baltempo van beide teams was te laag en de passing verre van zuiver. Na vijf minuten spelen was het Kloetinge dat zich in de TOGB zestien meldde. Een inzet van Dijkstra belandde in het zijnet. Het bleek één van de weinige wapenfeiten uit de eerste helft. TOGB liet pas na een half uur spelen van zich horen. Youri de Winter kwam vanaf de linkerflank naar binnen en drukte af. Het schot van De Winter vloog hoog over het doel van Kloetinge-doelman Braafhart. Vijf minuten voor rust kopte Kloetinge-spits Doesburg raak uit een voorzet van Reguillo Vandepitte, wat de bezoekers een 0-1 voorsprong bij rust opleverde.

In het tweede bedrijf nam TOGB het initiatief en drukte de Zeeuwse opponent terug op eigen helft. Het eerste gevaar kwam vanaf de linkerkant waar Jordan Weegman Anthony Slierendrecht in stelling bracht. Slierendrecht mikte net naast het Kloetinge-doel. Kort hierna leek in de Zeeuwse defensie hands te worden gemaakt, nadat Max le Fèvre de zestien in kwam dribbelen. Arbiter Besselsen vond het te weinig om de bal op de stip te leggen voor een elfmetertrap. De derde TOGB-poging leek een treffer op te leveren. Jay Zandbergen bezorgde de bal bij de tweede paal bij Anthony Slierendrecht, die dacht te scoren. De bal was echter niet volledig over de doellijn voordat deze door doelman Braafhart werd gekeerd, waardoor Kloetinge de voorsprong behield.

De verdiende gelijkmaker viel echter na iets meer dan een uur voetballen toch voor gastheer TOGB. Weer was het Slierendrecht die de treffer namens TOGB binnenschoot. Na voorbereidend werk over een aantal schijven stond Slierendrecht plots één op één met Braafhart, die met zijn actie de bal te stoppen, wel Slierendrecht maar niet de bal raakte, 1-1.

TOGB was de gehele tweede helft de betere ploeg, creëerde een aantal hele en halve kansen en kwam een kwartier na de gelijkmaker dan ook verdiend op voorsprong.  Uit een hoekschop wist Glenn Zandbergen de 2-1 op het scorebord te zetten. Het betekende voor Kloetinge de knock-out. De Zeeuwse formatie, die sinds kort onder leiding staat van interim-trainer Hicham Benhammou, wist TOGB in het resterende deel van de wedstrijd niet meer in de problemen te brengen. De 2-1 zege op Kloetinge betekende de derde zege op rij voor het team van Jonathan Jonk.