Vrouwen 3e klasse E/G: Eclatante overwinning DSO, Lyra onderuit tegen kampioen

Voorschoten’97 (3E) deed wat verwacht mocht worden. Rode lantaarndrager Foreholte 2 werd naar een nederlaag gespeeld. DSO was in 3G veel te sterk voor Zwaluwen. Kampioen ADO Den Haag versloeg Lyra en Sportclub Monster troefde Die Haghe af.

3e klasse E

Foreholte VR2 -Voorschoten’97 VR

In Voorhout boekte Voorschoten’97 een ruime overwinning op hekkensluiter Foreholte 2. Dankzij de 1-4 zege klom Voorschoten’97 naar de zesde plaats op de ranglijst.

3e klasse G

Zwaluwen Vlaardingen VR – DSO VR

DSO greep haar tweede overwinning van het seizoen. In het duel om de laatste plaats boekte de Zoetermeerse ploeg een duidelijke 2-7 overwinning. Al in de eerste helft had een gedisciplineerd spelend DSO de strijd al beslist. Danique van Lingen (2x), Quinty Waal en Tanya Rumahlewang zorgden voor een comfortabele 4-0 ruststand. Na de thee voerden Danique van Lingen, Laura Willemsen en Gina Mulholland de score op naar 0-7. Door twee fouten achterin kwam Zwaluwen nog iets terug in het duel: 2-7.

Lyra VR – ADO Den Haag VR2

In de eerste helft was ADO Den Haag VR2 de betere ploeg, maar de kampioen had even nodig om te scoren. Na iets meer dan een half uur opende Sacha Horsman de score en daarna volgden in rap tempo nog drie treffers. Sienna in ’t Veld, Jasmijn Windhorst en opnieuw Horsman zorgden voor een 0-4 tussenstand.  Meteen na de hervatting schoot Nikki van den Bos van afstand de 1-4 binnen en kreeg Lyra meer kansen op een treffer. Toch was het de ploeg van coach Marten Glotzbach (foto) die door een bal van Isa van Schaik in de korte hoek op 1-5 kwam. Lyra bleef voetballen en hard werken en kon nog op 2-5 komen. Uit een pass van Nikki van den Bos kon Dione van Loenen de Haagse keepster verschalken.

Sportclub Monster VR – Die Haghe VR

De thuisploeg nestelde zich op de vierde plaats ten koste van de tegenstander Die Haghe. Het onderlinge duel eindigde in een duidelijke 4-1 overwinning voor de Westlandse ploeg.