O23 3C/3D: DSO verlaat laatste plaats, eerste overwinning Scheveningen

HVV en Graaf Willem II VAC werden in 3C op een nederlaag getrakteerd. Beter nieuws kwam er van Houtrust waar Scheveningen tegen Nieuwkoop eindelijk drie punten kon bijschrijven. DSO pakte een punt tegen FC ’s-Gravenzande en deed de laatste plaats over aan VOC. FC Zoetermeer verloor van BVCB.

3e divisie C

EMM’21 O23 – Graaf Willem II VAC O23

In Roelofarendsveen kon Graaf Willem II de winst niet pakken. De thuisploeg was met 2-0 de betere ploeg. EMM’21 blijft door deze zege goed meedraaien in de race om promotie. Graaf Willem II VAC staat zesde, maar is nog niet verlost van het degradatiespook.

Hillegom O23 – HVV O23

In het uitduel bij Hillegom had HVV niet veel in te brengen. De Kroonleeuwen keerden huiswaarts met een dikke 5-0 nederlaag op zak.

Scheveningen O23 – Nieuwkoop O23

Met goed samenspel en veel strijd kon Scheveningen eindelijk haar eerste overwinning boeken in de voorjaarscompetitie. Chrisma Laguerre schoot na twintig minuten de 1-0 op het bord. Drie minuten later was de stand alweer gelijk. Scheveningen herpakte zich goed. Ksawery Usko zorgde kort daarna voor een nieuwe Scheveningse voorsprong: 2-1. Halverwege de tweede helft werkte Muhammed Kartoukli de 3-1 in de touwen. In blessuretijd kwam Nieuwkoop nog terug tot 3-2, maar de eerste zege van de equipe van Mario Taal (foto) kwam niet meer in gevaar.

3e divisie D

DSO O23 – FC ‘s Gravenzande O23

Op Sportpark Bentwoud kwamen DSO en FC ’s-Gravenzande een 3-3 gelijkspel overeen. Jiwar Ramazan opende de score voor de thuisploeg. FC ’s-Gravenzande kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Nitesh Changoer scoorde uit een bal van Koen Groenewegen: 1-1. De Westlanders liepen na de thee uit naar een 1-3 voorsprong door twee treffers van Yuri Dijkman. In het laatste kwartier kwam DSO nog op gelijke hoogte. Walid Kadri en Daniël Omosebi bezorgden de Zoetermeerders een punt: 3-3.

BVCB O23 – FC Zoetermeer O23

In Bergschenhoek moest FC Zoetermeer haar meerdere erkennen in de thuisclub. In het duel, dat in 3-1 eindigde, werden alle doelpunten in de eerste helft gescoord. Matthijs Kox nam de enige treffer van FC Zoetermeer voor zijn rekening.