O23 2B: Belangrijke zeges voor RKAVV, Forum Sport en sv Den Hoorn

De verschillen zijn klein in de tweede divisie B. Koploper Quick kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Nieuwerkerk en achtervolgers Jodan Boys en TOGB werden op nederlagen getrakteerd door RKAVV en sv Den Hoorn. Forum Sport versloeg FC Skillz. Het verschil tussen de nummer één en laatst bedraagt maar negen punten.

O23 2e divisie B

sv Den Hoorn O23 – TOGB O23

Rode lantaarndrager sv Den Hoorn boekte in de strijd tegen degradatie een noodzakelijke overwinning op het sterke TOGB. De ploeg van trainer Merijn Verdouw nam een 2-0 voorsprong in de eerste helft door treffers van Kayzhe van Es en Boaz Barends. Na de doelwisseling kwam TOGB terug tot 2-1, maar besliste Van Es het duel definitief in het voordeel van sv Den Hoorn O23.

Quick (H) O23 – Nieuwerkerk O23

Quick opende snel de score via Younes Chourak op aangeven van Ted Kuijt 1-0. De Haantjes kregen daarna kansen genoeg om de score verder op te voeren, maar lieten die onbenut. In de tweede helft leek het duel uit te gaan als een nachtkaars, maar door slordig balverlies kwam Nieuwerkerk op gelijke hoogte en scoorde daarna ook nog de 1-2. Quick herpakte zich goed en kwam de ploeg van trainer Bas Toet (foto) heel snel weer op 2-2 dankzij een kopbal van Kjell van Heusden.

Forum Sport O23 – FC Skillz O23

Op Sportpark ’t Loo trakteerde Forum Sport FC Skillz op een 2-0 nederlaag. Beide teams hebben nu tien punten uit acht duels en moeten zowel angstvallig achterom kijken, maar hebben ook nog een goede kans op promotie.

RKAVV O23 – Jodan Boys O23

De Leidschendammers boekten een mooie thuiszege op Jodan Boys. De Goudse ploeg staat op een tweede plek, maar voelt na de nederlaag de hete adem van RKAVV in de nek. Door de 3-2 overwinning staat RKAVV nu vierde met maar een punt achterstand op Jodan Boys en TOGB.