4e Divisie: Persoonlijke fout leidt nieuwe nederlaag DSO in

Vierde Divisionist DSO verloor in Zoetermeer voor de eigen aanhang met 0-3 van Capelle. ,,Een teleurstellend resultaat”, concludeert Claudio Houtman (foto) namens de technische staf.

,,Er was de afgelopen week goed getraind, de mindset was goed en iedereen geloofde in een resultaat. In de 25ste minuut van de wedstrijd sloeg het noodlot weer eens toe. Van een ongelukkig moment, na een scheidsrechterbal, maakte de spits van Capelle dankbaar gebruik. Hij omspeelde, de overigens goed keepende, Joeri Molenaar en schoof de bal in het lege doel 0-1. Het toch al fragile zelfvertrouwen kreeg opnieuw een forse deuk. DSO bleef het proberen, maar het wilde niet lukken.”

Wissels

Houtman: ,,Aanvoerder Daley Windhorst werd gewisseld voor een extra aanvaller Hugo Botermans. De ploeg bleef, ondanks de mentale tik, knokken en wist de schade tot een kwartier voor tijd te beperken. Juriaan Koevoets werd uit voorzorg gewisseld (hij was tegen een gele kaart aangelopen) voor Joren Zijlstra. Vlak daarna besliste Capelle het duel. Een voorzet vanaf de rechterflank werd eenvoudig ingekopt 0-2. Dat er ook nog 0-3 werd gescoord, was voor de statistieken.

Handen vol

De komende weken heeft de technische staf de handen vol om de koppies leeg te krijgen. ,,Degradatie ontlopen kan nog steeds”, aldus Claudio Houtman. ,,Maar het zelfvertrouwen moet terug. Dat de spelers, alsmede de technische staf er alles aan doen om het tij te keren, is duidelijk. Want ondanks de nederlaag kan niemand de spelers gebrek aan inzet en werklust verwijten. Over twee weken moet iedereen er weer staan in de uitwedstrijd tegen Heerjansdam.”

DSO is hekkensluiter met 17 uit 23.

Lees verder