2e klasse D:  OLIVEO wint nipt van Vitesse Delft

Vitesse Delft heeft de thuiswedstrijd tegen OLIVEO met 2-3 verloren. De ploeg uit Pijnacker was de gelukkigste in een leuke wedstrijd en ging er met de volle buit vandoor, Vitesse Delft teleurgesteld achterlatend.

Tekst: Harold Koster    |    Foto’s: Eric de Wit & Moshe Amsalem

Beide ploegen zitten niet in hun beste periode, dus waren gebaat bij een goed resultaat. De wedstrijd begon sensationeel. Als in de erste minuut kreeg Levie Schut namens de thuisploeg een kans. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Een voorzet van links werd succesvol afgerond door spits Laurens Huurman: 0-1. Zes minuten later stond het alweer gelijk. Een vrije trap van Sjoerd van der Kolk werd door Duncan Sjerp ingekopt: 1-1.

Lang kon Vitesse Delft niet van de gelijkmaker genieten, want in de twaalfde minuut stond het alweer achter. Wederom was er een voorzet van links en deze keer een inzet van Nick Toussaint, waar keeper Sven Bekking zich op verkeek: 1-2. In het vervolg probeerdeb de bezoekers wat terug te doen. Aan de belangen was te zien, dat er veel op spel stond. Een pittige overtreding van OLIVEO-speler Lex Visser werd met geel bestraft. Beide ploegen waren gevaarlijk, het spel golfde op en neer. Een schot van Gigi Vermeer trof geen doel en aan de andere kant werd een terugspeelbal van Schut de ploeg uit Delft bijna fataal. Met een katachtige redding bleef Bekking de situatie meester.

Kort hierop werd OLIVEO bij een counter wederom gevaarlijk, maar door kunst- en vliegwerk zorgde verdediger Pepijn Snel er in z’n eentje voor, dat dit geen kans opleverde voor de ploeg van coach Van der Smit. In de blessuretijd van de eerste helft was Vitesse Delft dicht bij de gelijkmaker. Allereerst redde keeper Martijn Taal knap op een inzet van Fallilou Gueye en kort daarop was hij kansloos op een inzet van Schut. De bal belandde echter op de paal en de kansrijke rebound werd door Hamza El Kaddouri naast geschoten.

In de tweede helft ging Vitesse Delft op zoek naar de gelijkmaker. Het spel speelde veelal op de helft van OLIVEO af, maar dit leverde geen heel grote kansen op. Na twintig minuten in de tweede helft kreeg Schut de bal ongelukkig tegen z’n arm. Scheidsrechter Smit, die er bovenop stond, wees resoluut naar de stip. Dit buitenkansje werd afgerond door Julian Stolk: 1-3.

De formate van interim-trainer Benjamin van der Zwan gaf niet op en voelde, dat het nog niet kansloos was. In de 73e minuut bracht aanvoerder Daan Burgering de spanning terug in de wedstrijd. Hij schoot vanaf zestien meter diagonaal en onberispelijk in: 2-3. (Foto’s boven en hieronder: Eric de Wit)

De spanning was terug op sportpark Delft-Zuid en een hectische slotfase volgde. Vijf minuten voor tijd schreeuwde Vitesse Delft om een penalty. Het leek erop, alsof een speler van OLIVEO hands maakte, maar scheidsrechter Smit, die er ver vanaf stond, weigerde de bal op de stip te leggen. Zodoende kreeg de thuisploeg niet de ideale mogelijkheid om te scoren, iets wat OLIVEO eerder wel had gekregen. (Foto’s onder: Moshe Amsalem)

In de laatste minuten deed Vitesse Delft er alles aan, om de muur van OLIVEO te breken, maar de verdediging en keeper Taal hielden stand. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 zege voor de bezoekers.

De ploeg van coach Van der Zwan had een gelijkspel verdiend, maar OLIVEO bleef tot het laatst geconcentreerd verdedigen.