Uit Den Haag afkomstige Emanuel Emegha mist kwalificatieduel Jong Oranje

Emanuel Emegha (foto) speelt maandag niet mee in het uitduel van Jong Oranje met Jong Moldavië in de EK kwalificatie (19.30 uur Nederlandse tijd). De in Den Haag geboren Emegha (21), die afgelopen donderdag al ontbrak in het door Jong Oranje met 1-2 verloren oefenduel tegen Jong Noorwegen, is nog niet volledig hersteld van een blessure.

Tekst: Peter Petit

De 1.95 meter lange spits, op zijn zeventiende debuterend voor Sparta, waar hij uiteindelijk tot 39 duels en drie doelpunten kwam, scoort dit seizoen regelmatig voor RC Strassbourg. Hij was tot nu toe zevenmaal succesvol voor de Franse club van trainer Patrick Vieira, uitkomend in Ligue 1.

Clubtopscorer

In de laatste competitieronde afgelopen weekend scoorde de speler met een Nederlandse moeder, twee keer in de door zijn club met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Nantes. De huidige topscorer van Strassbourg kwam eerder over de grenzen uit voor Royal Antwerp en Sturm Graz.

Op kop

Het team van Michael Reiziger is de trotse koploper in een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar. Tijdens de laatste interlandperiode in november 2023 won Jong Oranje van Gibraltar en Zweden. De eerste wedstrijd van de interlandperiode in maart speelde Jong Oranje afgelopen donderdag tegen Noorwegen. De oefenwedstrijd tegen de Noren ging met 2-1 verloren in het Goffert Stadion in Nijmegen. Als Jong Oranje eerste wordt in de EK-kwalificatiegroep of bij de drie beste nummers twee hoort, gemeten over alle groepen, dan plaatst het zich direct voor het EK 2025 in Slowakije.

Ex-ADO-jeugdspelers

Tot de selectie maandag van coach Miachel Reiziger behoren wel oud-jeugdspeler van ADO Den Haag Youri Regeer (nu FC Twente) en doelman Dani van den Heuvel uit Delft (ook ex-ADO Den Haag-jeugd) en nu actief bij het Engelse Leeds United.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder