Vrouwen 3e klasse B: RKDEO houdt punten in eigen huis, Taurus onderuit

RKDEO had weer een trainer op de bank. Stewart Caffa nam de honneurs waar en dit leidde tot een goed resultaat. In Nootdorp kreeg Football Factory uit Leiden klop. Taurus moest in Amsterdam haar meerdere erkennen in AFC VR2.

Tekst: Roland van der Linden       |       Foto’s: Sander de Hollander

RKDEO VR – Football Factory VR

Met bijna een half uur op de klok opende Leidse ploeg de score. Uit een corner kwam de bal eerst nog tegen RKDEO-keepster Danique Passenier aan, maar in tweede instantie kon Spijkerman de bal in het doel te krijgen: 0-1. Drie minuten later was de stand alweer gelijk. Bij een uitbraak van RKDEO kwam keepster Rebecca Katzy uit haar doel en kon Diana Nepomuceno de bal langs de keepster schieten: 1-1.

Een kwartier in de tweede helft leverde druk zetten van RKDEO balbezit op. Brittany van der Plank zag de keepster van Football Factory ver voor haar doel staan en schoot van ongeveer vijfendertig meter afstand de bal over haar heen. Ruim een kwartier voor tijd werd Ginger van der Voort aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Van der Voort schoot de bal diagonaal in de verre hoek in het doel, waardoor de eindstand 3-1 werd.

AFC VR2 – Taurus VR

De Delftse ploeg bood prima tegenstand aan de sterke koploper. De Amsterdamse vrouwen waren echter de betere ploeg, maar Taurus hield de schade beperkt tot een 3-1 nederlaag. Evelien Roosch nam alle drie de treffers van AFC VR2 voor haar rekening.

 

 

 

Lees verder