4e Divisie: HBS weet ook niet langs laagvlieger VOC te komen

Trainer Ekrem Kahya werd voorafgaand aan het duel tegen VOC geplaagd door afwezigen. Jasper Hooft was ziek, Kevin Schutte geblesseerd en ook doelman Luc Vurens raakte geblesseerd en kon niet tussen de palen. Voor hem speelde nu Anouar Azhoum. Het werd nu op Craeyenhout een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen de nummer voorlaatst uit Rotterdam.

Tekst: Ton Beije      |      Foto’s: Aad van der Knaap

Noah Abid kreeg in dit thuisduel een basisplaats. Het eerste gevaar kwam van VOC. Ebi Broug raakte de bal knullig kwijt op het middenveld en bijna had HBS al binnen een minuut op een 0-1 achterstand gestaan, maar doelman Anouar Azhoum redde knap met de voet. Het was echter HBS dat de openingstreffer scoorde, met hulp overigens van de doelman van VOC. Hij probeerde Luca van leeuwen uit te spelen, want totaal mislukte, waarna de HBS-aanvaller simpel zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kon zetten.

Daarna gebeurde er niet zo veel. De wind vormde een belangrijke – en hinderlijke – schakel op en rond het veld. Mink Hueting probeerde het met een vrije trap, maar de VOC-doelman was nu wel alert en had een fraaie redding in huis. Na een half uur nog steeds de 1-0 voorsprong voor de gastheren.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg HBS een dot van een mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Luca van Leeuwen ging op links goed door tot aan de achterlijn, bediende Fabian Hilpert, maar die liet een niet te missen kans glippen, de bal verdween naast het VOC-doel. Aan de andere kant liet ook VOC zich zien voor het Haagse doel. Doelman Anouar Azhoum redde nogmaals en ook Jim Roberti was eenmaal attent door de bal van de doellijn te koppen. Het was duidelijk dat VOC zich geenszins bij een nederlaag wenste neer te leggen.

Na een 1-0 voorsprong bij rust, wisten de bezoekers na de doelwisseling langszij te komen. In een periode dat HBS onder druk stond, scoorde Bas van der Storm voor VOC de gelijkmaker: 1-1. En dat betekende na zo’n tien minuten in het tweede bedrijf dat het weer een volledig open wedstrijd was. Bijna gaf HBS een tegentreffer weg. Bij een slecht genomen vrije trap van de thuisploeg, kon VOC snel counteren, maar de eindpass was – tot opluchting van HBS – slecht, waardoor er geen één-op-één situatie ontstond.

Trainer Ekrem Kahya bracht twee aanvallende wissels in het veld, Jedsel Markes en Manuel Francisco. Zij waren ook betrokken bij een goede kans voor de Kraaien. De voorzet kwam van Jedsel Markes en Manuel Francisco kon van zo’n vijf meter van het Rotterdamse doel inkoppen, maar de doelman stond precies op de goede plaats om het gevaar te keren. HBS had nog zo’n kleine twintig minuten om te proberen alsnog de volle buit binnen te halen. Bijna lukte dat wel aan VOC, maar Mink Hueting haalde de bal van de doellijn, terwijl de spelers van VOC al stonden te juichen.

Aan de andere ook weer een mogelijkheid voor HBS. Eigenlijk had de ploeg van Kahya in die situatie het duel in het slot kunnen en moeten gooien. Manuel Francisco kwam met drie man van HBS vrij voor het doel, alleen de laatste pass was dramatisch, waardoor het gewoon 1-1 bleef in plaats van het bejubelen van de wellicht winnende treffer. Kahya wisselde Brayen Bröcker nog voor Sieb Verheul en het was duidelijk dat beide ploegen in de slotfase nog voor de volle winst gingen. HBS hield even de adem in bij een enorme mogelijkheid voor VOC, maar de bal verdween in het Haagse zijnet. Er werd dus niet meer gescoord en HBS moest weer genoegen nemen met een gelijkspel, nu tegen het in de onderste regionen bivakkerende VOC: 1-1.