Surinaamse selectie niet voorbij Martinique

De Natio, het nationale team van Suriname, met diverse spelers uit de Nederlandse eredivisie in de ploeg, moest in het stadion van Almere City FC, zondag een gelijkspel toestaan tegen Martinique: 1-1.

Tekst: Ton Beije

In een uitverkocht Yanmar Stadion gingen de nationale teams om 19.00 uur van start. ADO Den Haag-speler Dhoraso Klas (foto) moest genoegen nemen met een plek op de bank, evenals oud-ADO-er Shaquille Pinas. In de basis van de Natio wel twee spelers die eerder het shirt droegen van ADO Den Haag: Dion Malone en Sheraldo Becker. Later in het duel – bij de 1-1 stand – viel Klas nog in voor Malone.

Achterstand

Suriname keek al snel tegen een achterstand aan, toen in de twaalfde minuut Brighton Labeau de 0-1 maakte voor Martinique. De Natio kreeg een prima kans op de gelijkmaker, maar de lat stond succes in de weg. Nog in de eerste helft scoorde Justin Lonwijk de gelijkmaker voor de Surinaamse selectie.

Ook na rust kregen beide teams kansen, voor de Natio onder meer voor Sheraldo Becker, maar in de 1-1 stand kwam in het tweede bedrijf geen verandering meer.