Nieuwsflits Keuken Kampioen Divisie

Haaglanden Voetbal brengt regelmatig ook het nieuws van clubs uit de KKD waarin de Haagse trots ADO Den Haag ook uitkomt.

Tekst: Peter Petit

De Duits-Venezolaanse aanvaller Enrique Pena Zauner blijft nog minstens één jaar langer bij Roda JC. De leiding van de koempelploeg uit Kerkrade heeft de optie in het aflopende contract van Zauner gelicht. De linksbuiten, wiens naam in de zomerse transferwindow ook werd gelinkt aan ADO Den Haag, is in het huidige seizoen met elf goals en één assist tot nu toe een positieve verrassing bij Roda. De Zuid-Limburgse club staat met nog zeven duels te gaan op plaats twee en dingt nadrukkelijk mee in de strijd om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Eerder liet Roda al weten ook de optie in het contract van de Belgische verdediger Lucas Beerten te hebben gelicht. Beerten kwam begin dit seizoen transfervrij over van KRC Genk.

John Lammers wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij VVV Venlo. De Brabander volgt bij de Noord-Limburgers de vertrekkende hoofdcoach Rick Kruys op. De zestigjarige Lammers, oud-speler van de Venlonaren, tekende een contract tot de zomer van 2026. Sinds zijn ontslag in december bij Heracles zat Lammers zonder club. Eerder was hij hoofdtrainer bij Excelsior, FC Eindhoven en in Denemarken bij Esbjerg fB. Afgelopen seizoen werd Lammers met Heracles nog kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Lammers was niet de enige kandidaat voor de vacature bij VVV. De bij MVV vertrekkende Maurice Verberne had ook zijn belangstelling kenbaar gemaakt voor de functie van hoofdtrainer in stadion de Koel. Met nog zeven speelrondes te gaan maakt VVV nog kans zich te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

De uit het Limburgse Brunssum afkomstige Kevin Hofland (44) wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Helmond Sport. De zevenvoudig international met een verleden bij clubs als PSV, VfL Wolfsburg en Feyenoord (speler) en Willem II, Vfl Wolfsburg en Fortuna Sittard (trainer), tekent in Helmond een contract voor jaar met een optie voor nog eens een jaar. De in 2022 bij Willem II aan de kant gezette Hofland is nu nog trainer van amateur Derde Divisionist sv Meerssen, waar hij dit seizoen afmaakt als hoofdcoach. Helmond ziet in Hofland de man die de ambities van de ‘kattenmeppers’, promotie naar de Eredivisie in een nieuw stadion, waar moet maken. Hofland volgt in Zuidoost-Brabant de Belgische trainer Bob Peeters op, die anderhalf jaar bij Helmond Sport aan het roer heeft gestaan.

 

Lees verder