HV Toernooi – Sir Winston Cup: FC ’s-Gravenzande verder na winst op sv Nootdorp

In de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi speelde FC ’s-Gravenzande een thuiswedstrijd tegen sv Nootdorp. Eerder in de poulefase verloor sv Nootdorp met 4-6 van Voorschoten’97, terwijl FC ’s-Gravenzande met 3-6 won van de mannen uit Voorschoten. FC ’s-Gravenzande en sv Nootdorp waren tot en met het seizoen 2018-2019 competitiegenoten en werd menig robbertje uitgevochten. Nu kwamen de ploegen elkaar weer tegen in het Haaglanden Voetbal Toernooi om uit te maken wie een ronde verder gaat.

Tekst: Jan Hoogenraad     |    Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande was eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar zoals wel vaker is het scoren een probleem. In de vierde minuut zag Timo Ploemen zijn inzet gepakt en een schot van Twan van Meerten was veel te zacht om het doelman Jordi de Bruijn echt moeilijk te maken. Yuri Westhoff was ook nog kansrijk, maar schoot de bal rakelings over de lat. Het was sv Nootdorp dat bij één van de sporadische aanvallen op voorsprong kwam in de zeventiende minuut. Na matig verdedigen zag Dylan Ligeon doelman Jurrian Jouvenaar wat ver voor zijn doel staan en met een fraai lobje verdween de bal in het doel: 0-1.

Maar lang duurde de voorsprong niet, want drie minuten later bracht Angelo Zwirs de stand weer in evenwicht: 1-1. Hierna schoot eerst Roy van Beek de bal in het zijnet, verdween een inzet van Twan van Meerten net naast en werd de bal na een schot van Frank Broos gepakt door de doelman van sv Nootdorp. Uiteindelijk zette na bijna een half uur Yuri Westhoff FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong: 2-1. Kort hierna verzuimde Twan van Meerten de voorsprong verder op te voeren door de bal tweemaal op de paal te schieten. Voor sv Nootdorp probeerde Annas Essaoui nog wat terug te doen, maar hij zag zijn inzet over de lat getikt worden door Jurrian Jouvenaar en bleef het bij een hoekschop die niets opleverde. Op slag van rust kon Yuri Westhoff nog een keer uithalen op aangeven van Rick Boers, maar zijn bal vloog over het Nootdorpse doel.

Slotfase

Ook in de tweede helft kwam sv Nootdorp er nauwelijks aan te pas. In de 57e minuut nog een kans voor Yuri Westhoff op aangeven van Angelo Zwirs, maar die miste en Roy van Beek zag zijn inzet door doelman Jordi de Bruijn gepakt. Ook Stefan Bruijn verzuimde de score een beter aanzien te geven, maar via de doelman bleef het bij een hoekschop. In de slotfase toch nog twee doelpunten. Na een gemiste kans van Yuri Westhoff, zijn inzet werd door de verdediging tot hoekschop verwerkt, profiteerde Sil van Ooijen in de 84e minuut van een misser van de ingevallen sv Nootdorp-doelman: 3-1. Drie minuten bepaalde Stefan Bruijn, op aangeven van Yuri Westhoff, de eindstand op 4-1.

Door deze overwinning gaat FC ’s-Gravenzande door naar de kwartfinale. Wie de tegenstander wordt is nog niet bekend.

Opstellingen

FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen (59. Daan van de Burg), Roy Vermolen (59. Sil van Ooijen), Yuri Westhoff, Twan van Meerten (59. Sem van Mierlo), Angelo Zwirs, Frank Broos (46. Stefan Bruijn), Roy van Beek (74. Nick Ruigrok), Gino Creutzburg (74. Martijn Bruijn).

sv Noordorp:
Jordi de Bruijn (77. Manus te Pas), Dion Versteegen, Max Beune, Justin van Rijswijk (25. Jop Verhagen), Rodney Ebing (25. Randy Stanneveld), Christian van den Boogaard, Bram Mulder, Kyan Koolen (62. Michael Fleer), Annas Essaoui, Dylan Ligeon (46. Viggo Nieuwdorp), Mitchell Abdoel.

Scheidsrechter: Manon Plandsoen uit Leidschendam, assistenten: Nick van den Bos uit Naaldwijk en Nick Poelenjee uit Wateringen.