Europees avontuur voor Ajax-speelster Nadine Noordam uit Honselersdijk voorbij

Het Europese avontuur van de Westlandse Nadine Noordam (foto) en haar Ajax-vrouwenteam zit erop. Woensdagavond werd nog eervol 1-1 gelijk gespeeld in Londen tegen Chesea, maar door de 0-3 zege een week eerder in Amsterdam, gaat de Engelse ploeg door naar de halve finale van de Champions League.

Tekst: Ton Beije        |     Foto’s: Eric de Wit

Nadine Noordam speelde van 2015 tot 2021 bij ADO Den Haag. Zij wilde graag kijken waar haar plafond ligt en stapte medio 2021 over naar Ajax, waar zij alle aandacht aan het voetballen kon besteden. De foto’s bij dit artikel zijn uit de thuiswedstrijd tegen Chelsea.

Hoewel uitschakeling er dik inzat na de uitslag in Amsterdam, was de teleurstelling toch groot, ook bij Nadine Noordam. Kansen op een zege waren er zeker, maar op cruciale momenten werd er niet gescoord. En dat deed Chesea wel. Ook al had Chelsea nu in Londen liefst zes andere speelsters op het veld staan. Het enige Ajax-doelpunt viel eigenlijk te laat, zo’n vijfentwintig minuten voor tijd door een voormalig speelster van ADO Den Haag, Chasity Grant: 1-1.

Toch mag de club van Nadine Noordam niet klagen over de verdiensten dit seizoen in de Chapions League. Door het bereiken van de groepsfase in september kreeg de club een startpremie van 400.000 euro. In de poule kwam Ajax terecht met clubs als Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma. Dat waren drie kwartfinalisten van het seizoen ervoor. Iedere overwinning leverde Ajax 50.000 euro op, voor het gelijkspel tegen Bayern werd 17.000 euro bijgeschreven. Voor de kwartfinaleplaats kwam daar nog eens 160.000 euro bij. De Ajax-vrouwenploeg verdiende zodoende 727.000 euro aan dit Europese seizoen. Hoewel Ajax geen uitspraken doet over de begroting, ligt die naar verluidt voor de vrouwenploeg rond de twee miljoen euro.

Lees verder