Warming-up 3e Divisie: Jonathan Jonk (TOGB): ,,We kunnen en moeten groeien om ook uitduels te winnen”

Na drie thuiswedstrijden op rij, die ook alle drie werden gewonnen, speelt TOGB op paaszaterdag de eerste uitbeurt in de maand maart. In Wijchen zal TOGB sv AWC treffen. TOGB was afgelopen speelronde op eigen veld met 2-1 te sterk voor Kloetinge, terwijl AWC op bezoek bij TEC met 3-0 verloor.

Tekst: Ron Fruining

De heenwedstrijd eind oktober in Berkel en Rodenrijs was met 3-0 een prooi voor TOGB. In Wijchen hoopt AWC het eerdere verlies recht te kunnen zetten en zo weg te blijven van de nacompetitieplekken. De equipe van Jonathan Jonk (foto) zal de zegereeks die het te pakken heeft, een goed gevolg willen geven. Wanneer ook AWC komende speelronde verslagen wordt, nestelt TOGB zich definitief in de middenmoot.

Een vooruitblik op dat dueltegen AWC met TOGB-trainer Jonathan Jonk.

Komende zaterdag reizen jullie naar Wijchen. Op echt gras willen jullie ook laten zien te kunnen winnen. Hoe gaan jullie zorgen dat de punten mee naar Berkel gaan?

,,Ons doel is om met de vorm waarin wij de afgelopen weken steken, het ook om te zetten in een uitoverwinning op gras. Wij kunnen en moeten nog doorgroeien om zo ook in uitwedstrijden meer punten te pakken. Ook hebben wij nu drie keer deze competitie op gras verloren en ook hier willen wij verandering in brengen door bij AWC te winnen. Thuis zijn we bijna onverslaanbaar. Uit moeten wij vooral zakelijker voor de dag komen. De laatste keer op bezoek bij TEC, kwamen wij op gras ook goed voor de dag. Alleen vergaten wij in deze wedstrijd een punt te pakken.”

Ga je een ander systeem spelen op gras komende zaterdag?

,,Ook op bezoek bij AWC zullen wij ons eigen spelletje willen spelen, waarin we verschillende systemen kunnen gebruiken. Alleen zullen wij directer voor de dag willen komen om zo de ‘risico’s’ op gras uit te sluiten.”

Anthony Slierendrecht is de afgelopen wedstrijden op schot. Verwacht jij dat hij ook op gras van waarde zal zijn?

,,Wij maken als team stappen en hier is Anthony onderdeel van. Wij leveren enorm veel energie als team. Zo trekken wij wedstrijden naar ons toe, pakken drie overwinningen op rij en dan groei je als team. Anthony staat nu vaker op de goede plek waarbij hij de kansen afmaakt. Hierdoor is hij belangrijk voor het team. Als wij als team hetzelfde kunnen brengen qua energie als de laatste weken, gaat hij hoogstwaarschijnlijk ook komende wedstijd weer kansrijk voor het doel komen. Met zijn vorm en vertrouwen kan hij dan ook tegen AWC zijn doelpunt meepikken en zo belangrijk zijn.”

Mis je komende zaterdag nog spelers?

,,Door verschillende omstandigheden, waaronder blessures en schorsingen, zijn wij nog niet één keer dit seizoen compleet geweest. We hebben de beschikking over dezelfde selectie als de afgelopen weken. Helaas missen we nog wat jongens, maar we zijn zoals aangegeven, dit seizoen nog niet één keer compleet geweest. Ook zaterdag doen wij het met de jongens die fit zijn en alles kunnen geven, wat nodig is om de punten te pakken. We gaan voor de vierde overwinning op rij. Dat is het doel.”

 

 

Lees verder