Warming-up 4e Divisie B: Peter Klomp (RKAVV): ,,Uit halen wij betere resultaten”

RKAVV heeft een zwaar paasweekend voor de boeg. Komende zaterdag wordt in Barendrecht voor de competitie gespeeld tegen Smitshoek. Tweede paasdag komt eersteklasser Spijkenisse naar De Kastelenring. Het betreft een wedstrijd voor de KNVB-districtsbeker.

Tekst: Pieter Donath

Na de zeer verdiende 1-1 in Rotterdam tegen SC Feyenoord kunnen de mannen van trainer Peter Klomp (foto) in het gehele paasweekend aan de bak. Op zaterdag eerst de wederom zware uitwedstrijd tegen het geroutineerde Smitshoek. De thuiswedstrijd werd nipt met 1-0 gewonnen, maar dat had toen heel anders kunnen aflopen. Op het natuurgras zal weer een resultaat gehaald moeten worden gezien de stand op de ranglijst. Smitshoek kan vrijuit spelen en zal dat ongetwijfeld ook gaan doen.

Rustdag

Na een belangrijke rustdag op zondag volgt maandag (tweede paasdag) direct de volgende zware beproeving. In de kwartfinale van de strijd om de KNVB-districtsbeker West II treffen de roodwitten dan eersteklasser Spijkenisse van trainer Peter Wubben, met als inzet een plek in de grote KNVB-beker. Trainer Peter Klomp vindt dat er tegen SC Feyenoord meer had ingezeten, de uitslag van de voorgaande week is niet belangrijk en in uitwedstrijden zijn de uitslagen vaak beter.

 Waren jullie beter dan SC Feyenoord en hadden jullie kunnen winnen?

,,Na een matige start waarin we snel een tegengoal moesten incasseren kregen wij de wedstrijd steeds meer onder controle. Na een prima 1-1 hadden we zowel in de eerste als in de tweede helft de betere kansen. Wat ons wekelijks parten speelt en nu dus ook is de scherpte, maar soms ook een beetje geluk in eindfase. Er had meer ingezeten, maar we moesten toch weer genoegen nemen met een gelijkspel.”

Nu tegen Smitshoek dat twee weken geleden met 0-4 verloor van SC Feyenoord. Wat zegt deze uitslag?

,,In deze competitie tellen de vorige wedstrijden alleen voor de stand en niet voor de eerstvolgende. Wij moeten weer gaan doen wat we de afgelopen weken gedaan hebben, dan moet die overwinning echt een keer gaan komen. De stand is in deze competitie niet doorslaggevend. Iedereen kan winnen en verliezen van elke tegenstander. De vorm en scherpte van de dag zijn wel doorslaggevend.”

Is weer uitspelen gunstig?

,,Dat zou het niet moeten zijn, maar als je ons volgt dit seizoen dan zie je wel dat we uit betere resultaten halen. Uit moet zo blijven spelen en thuis moeten we die knop snel maar eens om gaan draaien.”

 

Lees verder