1e klasse C: Voorschoten’97 heeft zware kluif aan LFC

Het duel tussen Voorschoten’97 en LFC werd op 9 maart al na zes minuten gestaakt nadat Voorschoten’97-speler Martijn Hogenboom een bal op zijn slaap had gekregen en ineen zakte. Het liep gelukkig goed af voor Hoogenboom. Op paaszaterdag werd het duel uitgespeeld en kon de thuisploeg een benauwde zege laten noteren.

In het eerste kwartier kreeg Voorschoten’97 twee goede kansen. De eerste mogelijkheid leverde een treffer op, maar het doelpunt werd gescoord uit een buitenspelsituatie. Thom Wijnalda zag kort daarna zijn inzet via de lat weer in het veld belanden. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong uit een afstandsschot: 0-1.

Lastig

Na de 0-1 had Voorschoten’97 het even lastig, maar kwam tien minuten voor het rustsignaal toch op 1-1. Een bal van Miquel Boersma werd goed afgerond door Mo Maatoug. Vijf minuten later bracht Thom Wijnalda (foto) de 2-1 op het scorebord. De doelpuntenmaker kopte daarna nog een bal net naast, waardoor de teams aan de thee gingen met een kleine voorsprong voor de groengele thuisploeg.

Rood

Kort na de doelwisseling kreeg Voorschoten’97 meteen een kans, maar Mo Maatoug kon de bal niet onder controle krijgen. Het duel ging daarna gelijk op. Met nog twintig minuten te spelen kwam LFC met tien man te staan na natrappen. Ondanks het ondertal kwam de Leidse ploeg in de 82e minuut op gelijke hoogte: 2-2. Voorschoten’97 herpakte zich goed van de tegenslag. Thom Wijnalda kopte met nog twee minuten te gaan de 3-2 binnen. LFC kreeg in de slotminuut nog een tweede rode kaart, maar dit was niet meer van invloed op het duel. Door de 3-2 overwinning klom de ploeg van trainer Jeffrey Frijters naar de zevende plaats.