Zaterdag 5e klasse A/C: Monsterzege SVO Buytenpark op DVC, WIK langs HDV

In Delft kreeg DVC in 5A een flinke draai om de oren van SVO Buytenpark. De Zoetermeerders namen door de zege flink afstand van de onderste regionen. In 5C won WIK het duel van buurman HDV en passeerde de tegenstander op de ranglijst.

Tekst: Roland van der Linden      |        Foto’s: Alex Pronk

5e klasse A

DVC – SVO Buytenpark

Op de Brasserskade ving het eerdere gestaakt duel aan met nog vier minuten te spelen in de eerste helft en een 0-2 score op het bord. Voor het rustsignaal kwam er geen verandering in de stand. Na de doelwisseling kwam de doelpuntenmachine van SVO Buytenpark goed op stoom. Al na vier minuten werkte Erkan Sensoy de bal in de touwen. Jordy Gomez, Fabian Bruster en Jounes Ktitu voerden de stand naar 0-6. Het laatste woord was voor Fabian Bruster die de eindstand op 0-7 bepaalde.

5e klasse C

WIK – HDV

WIK en HDV stonden voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar op het terrein van de eerstgenoemde ploeg. Het door de thuisploeg op 9 december met 1-0 gewonnen duel was ongeldig verklaard, dus moesten de teams opnieuw aan de bak.

In de openingsfase kreeg HDV twee kansen via Brayley Tweeboom en vond een appèl voor hands van WIK-verdediger Vincent Wezenaar geen genade in het de ogen van arbiter Michael Geysendorpher. In de 23e minuut kwam WIK op een 1-0 voorsprong door een treffer van Jessie van Vianen. Vier minuten voor de rust trok Salim Zernad met een afstandsschot de stand gelijk: 1-1.

WIK nam halverwege de tweede helft opnieuw de leiding. Jessie van Vianen was weer de maker van het doelpunt. HDV zag bijna al haar aanvallen afgevlagd worden, waardoor het niet de kans kreeg om gevaarlijk te worden. In de 82e minuut was het duel beslist na de 3-1 van Joey Doorschodt. In blessuretijd kreeg HDV-speler Nadir Aguerd de rode kaart, omdat hij het K-woord zou hebben gebruikt. De kaart werd daarna ingetrokken mede omdat WIK-speler Eduard Groos aangaf dat Aguerd niets gezegd had. Een sportief gebaar van de speler van de thuisploeg. De rode kaart voor assistent-trainer Rob van Elck die protesteerde bleef wel staan. Diep in de extra tijd zorgde Amran Eassaouiki voor een 4-1 eindstand.