4e Divisie B: RKAVV niet opgewassen tegen Smitshoek

In een voor RKAVV druk paasweekend speelden de mannen van Peter Klomp de inhaalwedstrijd tegen Smitshoek en verloor met 3-0.

Tekst: Do Horta

Een gehavend RKAVV, als gevolg van blessures en een geschorste aanvoerder Robin Steffens (foto), had een moeilijke start tegen Smitshoek. Het werd door de thuisploeg teruggedreven op eigen helft, resulterend in twee goede mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Hierna kreeg RKAVV steeds meer grip op de wedstrijd en een aantal kansen. Smitshoek kwam er slechts sporadisch uit. Echter net voor rust leidde een fout op het middenveld tot een uitbraak van de thuisploeg, waarbij een verkeerde sliding van één van de verdedigers leidde tot een terechte strafschop. Deze werd beheerst binnengeschoten door Luc Delmee: 1-0.

Lichtpuntjes

In de tweede helft speelde Smitshoek de wedstrijd gecontroleerd uit. RKAVV was niet bij machte om meer gevaar te creëren en moest zien hoe Smitshoek uitliep naar 3-0 door doelpunten van Ilano Silva Timas en Nino Urban. Lichtpuntjes waren het basisdebuut van Daan van Gaalen en het debuut van Bink Schrier en Jeffrey Bolleboom, allen spelers uit de jeugdopleiding.

Districtsbeker

Maandag staat er weer een wedstrijd op het programma. RKAVV speelt dan de kwartfinale van de KNVB-districtsbeker tegen Spijkenisse voor een plaats in het hoofdtoernooi van de landelijke KNVB-beker. Het duel vindt plaats op de Kastelenring in Leidschendam.