Futsal: FC Westland verliest kampioenskraker tegen ZVG Cagemax

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag aan in een volgepakte sporthal Oosterbliek tegen concurrent ZVG Cagemax. Inzet van deze wedstrijd was het kampioenschap in de Eerste Divisie B. De ploeg uit Gorinchem stond voor aanvang één punt voor op de Westlandse ploeg, die dit seizoen alles wist te winnen buiten de heenwedstrijd tegen ZVG Cagemax, die met 3-6 werd verloren.

Peter Botman      |     Foto’s: Alex Pronk

De kampioenschapsdroom spatte voor FC Westland echter uiteen, aangezien het niet was opgewassen tegen het zakelijke en professionele karakter van ZVG Cagemax. Na een 3-1 ruststand wist ZVGCagemax de wedstrijd met een geflatteerde 5-1 te winnen.

FC Westland kwam in de beginfase niet in de wedstrijd, wat in de tweede minuut resulteerde in een 1-0 voorsprong via doelpuntmaker Amghar Abdelmouhaimin voor ZVG Cagemax. In de fase die volgde kregen beide ploegen kansen en wist Rafik El Osrouti de Westlandse ploeg in de zestiende minuut op gelijke hoogte te zetten: 1-1.

Toch wist de thuisploeg nog een extra versnelling te vinden en kwam ZVG Cagemax in de laatste minuten voor rust op een 3-1 voorsprong, mede door een tienmetertrap van Mohammed Hazzat, na een zesde overtreding en een paar seconden voor het rustsignaal een doelpunt van Amghar Abdelmouhaimin.

Na de pauze kwam het voetballende vermogen van FC Westland steeds meer naar boven, maar ZVG Cagemax schakelde gedisciplineerd en goed om. Daarnaast, wanneer FC Westland tot grote kansen kwam, voorkwam de zeer sterke keepende Cagemax-sluitpost Dustin van Bezooijen een aantal zekere treffers. Twee minuten voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd na alles-of-niets voetbal van FC Westland. Helaas leidde deze 4-1 (van doelpuntmaker Mohammed Hazzat) ook tot het gooien van flesjes op het veld door de fans van ZVG Cagemax. Het teruggooien van deze flesjes het publiek in door twee gefrustreerde FC Westland-spelers zorgde voor een opstootje tussen spelers en deze ‘zogenoemde’ fans. Na een korte afkoelingsperiode werd de wedstrijd gelukkig uitgespeeld zonder Mounir Faloun en Aimen Said die verplicht in de kleedkamer achter moesten blijven na hun rol in het opstootje. Ook trainer James Dhanai kon hen vergezellen vanwege zijn te hevige protesten omtrent het wegsturen van de twee door het arbitrale trio. Salah-Eddine Jaddi (ZVG Cagemax) wist in de slotminuut in de man-meer-situatie de eindstand nog op 5-1 te bepalen.

FC Westland zal deze teleurstelling te boven moeten komen, bij zichzelf te raden moeten gaan en zich op een positievere manier richten op de laatste drie wedstrijden van de competitie. Waar ZVG Cagemax met vijf punten voorsprong de champagne koud mag gaan zetten en zich op mag gaan maken voor de Eredivisie, zal FC Westland zich via de nacompetitie moeten plaatsen voor de hoogste divisie van het Nederlandse zaalvoetbal. Op vrijdag 12 april treedt FC Westland weer thuis aan tegen OACN Boys uit Spijkenisse. De aftrap is om 21.30 uur in sporthal Hoge Veld.