Futsal-overzicht: Tutor onderuit tegen kampioen, ruime winst ASW op gehavend FC Westland 2

Ditmaal in verband met de paasvakantie minder wedstrijden in de zaal in de hogere niveaus.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

1e divisie B

ZVG Cagemax – FC Westland

Op verzoek, vanwege Ramadan, van ZVG Cagemax is dit duel een weekje vervroegd, zodat alleen FC Westland op dit niveau uit onze regio speelde. In een volgepakte sporthal Oosterbliek verloren de mannen van coach James Dhania van concurrent ZVG Cagemax geflatteerd met 5-1. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

Deltasport – Tutor

Kampioen Deltasport voldeed aan haar verplichtingen en was ruimte sterk voor de Delftse studenten van Tutor: 10-5. De doelpuntenmakers bij Tutor waren Coen Pothof, Albert Wasswa, Amran Ameen, Fedor Perelaer en Kenji Flores. Door niet de laatste strohalm te pakken degraderen de mannen van coach Nuno Pereira naar de Hoofdklasse (B).

Overige nieuws uit deze klasse: Futsal Rotterdam 2, dat de laatste weken veel personele problemen kent, kwam de afgelopen week niet  opdagen bij Lugdunum. Hierdoor heeft Futsal Rotterdam 2 al drie punten in de mindering gehad en zakt daardoor ook naar de negende plaats.

ASW – FC Westland 2

Mede door de Ramadan was FC Westland 2 niet compleet. Tevens was coach Joey Howldar wegens ziekte niet aanwezig, daardoor trad James Dhanai als coach op in plaats dat hij zelf speelde. Doordat er een niet ingespeeld team toch vrij aardig presteerde, hield het de schade beperkt en verloor, na een ruststand van 2-0, met 5-0. De grote man van ASW (uit Waddinxveen) was Hanafi el Boayadi vanwege zijn drie doelpunten. De overige twee treffers werden gemaakt door Tony Warmerdam en Houssain Zeryouh.

Zuid West DH – Stanga

In de Leidse sporthal De Zijl verloor Stanga in een spannende wedstrijd van Zuid West DH met 5-3. Stanga begon erg goed en na een 0-2 voorsprong zette Zuid West DH een tandje bij en kwam terug tot 2-2. Pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd sloeg de thuisploeg toe. De doelpunten van Stanga kwamen van Willington Tromp, Ne-Shawn Morris en Gregory Overman.

 

 

 

Lees verder