Zaterdag 4e klasse C: sv Erasmus na winst op BMT vrijwel zeker van periodetitel

Met een knappe en ruime uitoverwinning op BMT claimt sv Erasmus niet alleen een plek in de subtop, maar lijkt de tweede periodetitel ook een prooi te worden voor de fusieclub. sv Erasmus moet het gestaakte duel tegen sv Madestein nog uitspelen, maar staat in die wedstrijd al met 6-0 voor.

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Alex Pronk

Het duel tussen BMT en sv Erasmus ving aan met een minuut stilte in verband met het overlijden van BMT-jeugdtrainer Salman Baygül. sv Erasmus was in de eerste helft de bovenliggende partij. Ibrahim el Assili kreeg de eerste kans namens de bezoekers, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Even later was het BMT-speler Sahin Kalkanoglu die een bal van Moatamid Tahiri naast schoot. Met een kwartier op de klok werd Chakib Bennouho neergehaald in zijn eigen strafschopgebied door Tahiri. De arbiter zag een handsbal van Bennouho en gaf een strafschop aan BMT. Furkan Eren zag zijn inzet gestopt worden door doelman Tim Geurse.

In het vervolg van de eerste helft verdween een inzet van Kalkanoglu nog in handen van de doelman van sv Erasmus, maar was het kort daarna toch raak. In de 36e minuut kon Abbas Saleem vanaf de linkerkant de 0-1 inschieten. Deze stand bleef tot aan de rust op het bord staan, al kreeg BMT nog enkele enorme kansen om met een voorsprong te gaan rusten.

Zeven minuten na de hervatting ging een schot van Furkan Eren richting de kruising, maar kon Tim Geurse redding brengen. Een paar minuten later haalde Geurse Sahin Kalkanoglu neer en mocht BMT aanleggen voor een strafschop. Kalkanoglu faalde niet vanaf de stip: 1-1. Beide ploegen zagen daarna goede kansen gered worden door de doelman van de tegenpartij.

In de slotfase sloeg sv Erasmus genadeloos toe. Met nog dertien minuten te gaan kreeg de ploeg van trainer Patrick Vink een strafschop. Jabrane el Youssefi was trefzeker vanaf elf meter: 1-2. Nadat BMT via Furkan Eren een kans miste op de gelijkmaker, scoorde aan de andere kant op fraaie wijze Stephan de Roode de 1-3. Diep in blessuretijd zorgde Giovanni van Spronsen voor een 1-4 eindstand.