KNVB-districtsbeker: RKAVV bereikt halve finale door zege op Spijkenisse

Door doelpunten in de tweede helft van Xavier Akinrinbola, Nick Gardenier en Remco Overdevest plaatste RKAVV zich voor de halve finale van de KNVB-districtsbeker West II na een overwinning op Spijkenisse (3-0).

Tekst: Do Horta       |      Foto’s: Aad van der Knaap

In een druk weekend met twee wedstrijden in drie dagen speelden de mannen van Peter Klomp op tweede paasdag in de kwartfinale van de strijd om de districtsbeker tegen Spijkenisse, dat één klasse lager uitkomt. De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Pas na achttien minuten loste RKAVV het eerste schot op het doel van Spijkenisse, maar dit was een makkelijke prooi voor de keeper.

Even later werd een schot van Remco Overdevest verwerkt tot corner. In het laatste kwartier voor rust kwam Spijkenisse een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Mike ten Kroode, maar was het ongelukkig in de afwerking. Net voor rust moest doelman Mike ten Kroode wel redding brengen op een inzet van één van de spitsen.

Na rust probeerde Spijkenisse te profiteren van de vermoeidheid van RKAVV, echter het gevaar was beperkt tot een aantal afstandsschoten. RKAVV begon juist in deze fase van de wedstrijd meer te voetballen en gebruik te maken van de vrije ruimtes van de tegenstander. In de 56e minuut opende Xavier Akinrinbola dan toch de score (1-0) met een bekeken schot. RKAVV bleef hierna onvermoeid verder voetballen en Spijkenisse besloot om aanvallend te wisselen.

Voor RKAVV betekende dit meer vrije ruimtes voorin en uiteindelijk leidde een goede actie van de ingevallen Yani Bouras tot een doelpunt van Nick Gardenier: 2-0. Spijkenisse was hierna nog enkel gevaarlijk met een paar afstandsschoten, maar zonder precisie. Nadat Remco Overdevest de wedstrijd definitief had beslist (3-0), floot de scheidsrechter af en kan RKAVV terugkijken op een prima wedstrijd.