VUC heeft in Paul van Ginkel nieuwe jeugdvoorzitter

VUC heeft een nieuwe jeugdvoorzitter. Het is Paul van Ginkel (foto), die de functie overneemt van Dion de Roo. Van Ginkel (51) voetbalde in zijn jeugd zelf bij Hekelingen en kwam in 2019 bij VUC terecht, toen zijn zoon er ging spelen.

Voordat hij bestuurlijk actief werd, was hij eerst jeugdtrainer aan Het Kleine Loo. De actieve Van Ginkel is nog wel trainer bij de rugbyers van HRC, waar zijn jongste zoon speelt.

Van Ginkel was tot 1 april al vicevoorzitter van de jeugdcommissie van VUC. ,,Ik wil graag bijdragen aan het sterker maken van VUC en aan het creëren van een sportieve omgeving voor alle kinderen, zodat ze plezier kunnen hebben en zich sportief kunnen ontwikkelen”, zegt Van Ginkel.

De voorganger van Van Ginkel als jeugdvoorzitter, Dion de Roo, blijft wel lid van de jeugdcommissie. Hij is een voormalig eerste elftalspeler en zoon van de in het Haagse voetbal bekende en in 2014 overleden Nico de Roo, die lange tijd een belangrijke speler bij Duinoord was en daarna tien jaar het voorzitterschap van het hoofdbestuur bij VUC bekleedde.

Lees verder