HV Toernooi – Sir Winston Cup: Quick en RKDEO blijven steken op gelijkspel

In de poulefase kwam RKDEO op Nieuw Hanenburg tegen Quick twee keer op voorsprong. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan kwam ook tweemaal terug in de wedstrijd. Het duel eindigde ook onbeslist: 2-2. Beide clubs – én Westlandia (za) – eindigen nu met een gelijk aantal punten. Conform het reglement gaat Westlandia (za) door omdat het de meeste doelpunten vóór heeft.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Tien minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Manuel Uijttewaal kwam RKDEO al aan de leiding. Een voorzet vanaf de linkerflank van Dylan Boapeah werd door Tommy Simonis doeltreffend afgerond: 0-1. In de 27e minuut een prima kans voor RKDEO, toen Dylan Boapeah oog-in-oog kwam te staan met de Quick-doelman, maar zijn inzet was te zacht. Een minuut later trok Quick de score gelijk. Ruhairon Sambo schoot vanaf de hoek van het strafschopgebied de bal binnen: 1-1.

Na dik een half uur leek Quick op 2-1 te komen bij een kopbal van Thomas van Haaften, maar de RKDEO-doelman kon er nog net een hand de bal over de lat tillen. Vijf minuten later kwamen de Nootdorpers weer op voorsprong. Tommy Simonis kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, ging richting doel, draaide en kapte en schot hard de 1-2 tegen de touwen.

Quick kwam goed uit de startblokken na de pauze, want binnen acht minuten stond de 2-2 op het scorebord. Nu was Wederom was Abdul Sango de maker van het doelpunt. Hij rondde een voorzet va rechts goed af. Met nog ruim een kwartier te gaan een uitstekende mogelijkheid voor Quick om op voorsprong te komen, maar Boris van der Wiel kopte de bal net over. In de blessuretijd kwam RKDEO nog goed weg, toen een inzet van Thomas van Haaften boven RKDEO-doelman Lucas Oostveen tegen de lat eindigde.