HV Toernooi – Halve Maan Cup: Ariston’80 wint uitduel bij Lyra

In De Lier op sportpark De Zweth streden Lyra en de studenten van het Delftse Ariston’80 om een plek in de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup. Ariston’80 nam tot drie keer toe een voorsprong in het duel en kwam als winnaar uit de strijd.

De rust leek bereikt te worden met een 0-0 stand op het scorebord, maar vlak voor het pauzesignaal greep Ariston’80 de leiding door een treffer van Jorge Bonekamp. Meteen na de hervatting bracht Jari van Dijk de stand namens Lyra weer in evenwicht: 1-1.

Genadeklap

Een kleine tien minuten later kwam de bezoekende ploeg van trainer Martin de Graaf (foto) weer op voorsprong. Eloy van Kessel nam de 1-2 voor zijn rekening. Lyra herpakte zich en kwam in de 72e minuut door een treffer Stef van der Wel opnieuw langszij: 2-2. Met nog tien minuten te spelen deelde Ariston’80 de definitieve genadeklap uit. Na de 2-3 van Matteo Lucanto kon Lyra de gelijkmaker niet meer produceren.

In de halve finale stuit Ariston’80 op de winnaar van het duel tussen BSC’68 en Wilhelmus, dat op 9 april gespeeld wordt.