HV Toernooi – O23 Cup: HBS maakt favorietenrol waar in duel met SEP

Dinsdagavond stonden op sportpark Craeyenhout HBS O23 en SEP O23 tegenover elkaar in het laatste duel in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi in het kader van de O23 Cup. Quick, sv Den Hoorn en RKDEO plaatsten zich al eerder voor de halve finale. HBS plaatste zich nu ook overtuigend bij de laatste vier.

HBS kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Mica Knoester na een goede spelverplaatsing van Boyd Schildkamp. De Haagse vreugde was van korte duur. SEP kwam uit de omschakeling door een mooie treffer van Mike van Spaandonck op 1-1.

De thuisploeg van trainer Ramon van Steekelenburg (foto) hield de regie over de wedstrijd en zorgde snel weer voor de 2-1 voorsprong uit een vrije trap van Stan van Dijk. Boyd Schildkamp voegde daar voor rust nog de 3-1 aan toe. SEP kreeg tussendoor nog kansen om te scoren, maar verzuimde terug in het duel te komen.

Domianter

In de tweede helft was HBS nog dominanter dan de eerste. De Kraaien schroefden het tempo op en dit leverden mooie aanvallen op. Na een overtreding op Mica Knoester kreeg HBS een strafschop. Knoester schoot de bal zelf de touwen in: 4-1. SEP probeerde de achterhoede van HBS onder druk te zetten, maar kreeg het deksel op de neus. Na een mooie opbouw van kant tot kant werd de ingevallen Boris Wetzel in de diepte weggestuurd. De spits troefde de centrale verdediger af en schoof de bal knap langs de keeper: 5-1.

Dankzij de 5-1 zege stuit HBS nu op RKDEO in de halve finale. HBS kreeg nog een domper te verwerken. Oualid Bounou kwam verkeerd terecht en blesseerde zich op het eerste gezicht ernstig aan zijn enkel.