ADO Den Haag licht drietal opties en zegt formeel aflopende contracten op

ADO Den Haag heeft van drie spelers de optie in hun contract gelicht. Daarom blijven Rafael Struick (foto), Silvinho Esajas en O21-speler Finn de Bruin langer aan de club verbonden.

Struick tekende in 2022 zijn eerste tweejarige contract, met een optie voor nog een jaar, in Haagse dienst. Esajas kwam in 2020 over van het Italiaanse Hellas Verona en verlengde in 2022 zijn contract met twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Daarnaast is ook de tweejarige optie in het contract van Finn de Bruin gelicht. De 19-jarige middenvelder van de O21-selectie maakte vorig jaar december, in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, zijn debuut in de hoofdmacht.

Formele opzeggingen

Vanwege de verplichting om voor 1 april opheldering te verschaffen hebben ook spelers formeel te horen gekregen dat hun contract niet wordt verlengd. Dan gaat het om Amir Absalem, Bart van Hintum, Dhoraso Klas, David van de Riet, Jerry van Wolfgang, Tim Coremans, Timothy Derijck, Daryl Werker, Malik Sellouki en Gylermo Siereveld. De formele opzegging van deze contracten wil nog niet zeggen dat al deze spelers volgend seizoen niet terug te zien zijn in het Bingaol Stadion. In de komende tijd wordt bekeken welke van deze spelers alsnog voor een contract in aanmerkingen komen. Maar zij zijn ook vrij om zelf uit te kijken naar een nieuwe uitdaging.

Lees verder