HBS gaat komend seizoen van start met O21-jeugdteam

De Technische Commissie Jeugd van HBS heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met selectietrainers bovenbouw over de voortgang van spelers, maar ook over de invulling voor het seizoen 2024-2025.

Daaruit is naar voren gekomen, dat alle hoofdtrainers volgend seizoen verbonden blijven aan de opleiding. Zij zullen, in samenwerking met, de spelers weer een stapje verder gaan helpen in hun ontwikkeling als voetballer en als mens.

O21

Bovendien gaat de club met een nieuw team binnen de opleiding van start: HBS O21. Dit team zal gaan uitkomen in de O23-competitie. De visie van de HBS-jeugdopleiding: De laatste seizoenen stromen steeds meer spelers vanuit de O19-1 door naar de O23 of zelfs de hoofdmacht van HBS.

‘Rijpen’

Dit betekent dat niet voor elke speler plaats is in deze selecties. Om iedere speler na het jeugdvoetbal een plek te bieden op zijn niveau hebben de TC jeugd en senioren met elkaar besloten om met dit nieuwe team vanaf komend seizoen te starten. Spelers die niet direct kunnen aansluiten bij de O23, kunnen nu eerst ‘rijpen’ in de O21 en van daaruit alsnog de stap maken in de toekomst. Het nieuw O21-team zal dicht bij HBS O23 komen te staan en ook drie keer in de week gaan trainen. Als trainer/coach gaat Marco Vredenbregt (foto) het team begeleiden.

Geen O18-competitie

De beslissing om met een O21-team van start gegaan is ook ingegeven doordat de O18-competitie niet meer zal bestaan volgend seizoen. De huidige O18-trainer, Ties Comijs, zal volgend seizoen geen teamtrainer meer zijn, maar blijft wel verbonden aan de opleiding. In welke rol zal de komende periode bepaald worden.

Nieuw

Nieuw binnen de opleiding bij HBS is Ruben Morawek, een ambitieuze trainer die overkomt van Quick Steps. Wesley Plugge zal naast zijn rol als trainer/coach van de O19-1 ook de rol als coördinator bovenbouw gaan vervullen. René van der Kooij kan deze taak niet combineren met zijn nieuwe functie als hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys volgend seizoen.

De indeling van trainers voor de teams in de onderbouw en breedteteams bovenbouw zal vanaf nu ingevuld gaan worden. Wanneer wij deze teams vorm hebben gegeven, zullen wij daarover een update communiceren.

Hoofdtrainers

De hoofdtrainers van de selectieteams bovenbouw in het seizoen 2024-2025 bij HBS zijn: O21-1: Marco Vredenbregt / O19-1: Wesley Plugge / O17-1: Rick Rijkers / O16-1: Ruben Roos / O15-1: Mohamed Echaibi / O14-1: Jarmo Hoff / O14-2: Ruben Morawek / O13-1: Ian Baggerman / O13-2: Djordi Huisman.

Lees verder