Mo Sankoh, oud-jeugdspeler Vredenburch, scoort twee keer binnen vijf minuten voor Heracles Almelo

Mohamed Sankoh (foto), in onze regio kortstondig jeugdspeler bij het Rijswijkse Vredenburch, kwam in de door SC Heracles met ruime cijfers gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (5-0) pas in de 88e minuut in het veld, maar wist in de korte tijd die hem werd gegeven toch tweemaal te scoren.

Tekst: Peter Petit

Sinds de terugkeer van Jizz Hornkamp na zijn langdurige enkelblessure is de 20-jarige Sankoh, die na Vredenburch speelde bij Sparta O17, Stoke City O18, VfB Stuttgart O19 en Vitesse, in Almelo niet meer zeker van een basisplek. Hoofdcoach Erwin van der Looi kiest voor Hornkamp als eerste spits en met twee penaltytreffers maakte Hornkamp zijn faam als goaltjesdief woensdagavond tegen AZ weer volledig waar.

Volley

Pas in de 88e minuut kreeg Sankoh speeltijd van zijn coach, maar in de korte tijd die hem werd gegeven vestigde ook hij de aandacht op zich in dit duel. Nauwelijks binnen de lijnen scoorde Sankoh uit zijn tweede balcontact de vierde Almelose treffer met een mooie volley op aangeven van een andere invaller, Jordy Bruijn. Ook de vijfde treffer van de thuisploeg kwam op naam van jonge aanvaller van Sierra-Leoonse afkomst. Ploeggenoot Kevin Leerdam gaf de bal perfect in de loop van Sankoh, die vervolgens de bal achter de Australische doelman Ryan van AZ tikte. Het was woensdag de eerste keer dat Sankoh weer scoorde voor Heracles na 26 november van het afgelopen jaar toen hij een hattrick tegen Almere City op zijn naam schreef. In totaal heeft Sankoh tot nu toe dit seizoen in de Eredivisie zes keer het net getroffen.

Heracles huurt de 1.83 meter lange centrumspits van het in de Bundesliga uitkomende VfB Stuttgart, zijn contract in Almelo loopt tot eind juni van dit jaar, waarna hij zich waarschijnlijk weer in Stuttgart zal melden.

(Foto: Orange Pictures)