Warming-up 4e klasse A/D: Stompwijk’92 heeft iets goed te maken, mooie derby DHL-SEP

In 4A treft Stompwijk’92 deze competitieronde in vv Alphen een tegenstander in goede vorm, maar willen de Stompwijkers nacompetitie vermijden, dan is winst absoluut noodzakelijk. In 4D een mooie derby tussen DHL en SEP, waar voor beide partijen veel op het spel staat. SEP wil weg van de nacompetitieplekken, DHL is bij winst zo goed als zeker van rechtstreekse handhaving. Maasdijk, de enig overgebleven serieuze concurrent voor FC Zoetermeer, neemt het op eigen terrein op tegen het de laatste tijd sukkelende Vredenburch.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Stompwijk’92 – AVV Alphen

De thuisploeg doet bij winst goede zaken in de strijd om nacompetitie te voorkomen. Tegenstander Alphen heeft weliswaar vijf punten minder, maar bewees in goede vorm te zijn door de laatste wedstrijd tegen het bepaald niet zwakke Warmunda met maar liefst 4-1 te winnen. Treurnis daarentegen bij Stompwijk’92, dat bij MMO tegen een 2-1 nederlaag aanliep, de eerste seizoenzege na achttien duels voor de ploeg uit Hoogmade. Het elftal van hoofdtrainer Erik van Manen won de heenwedstrijd op de elfde van de elfde van het afgelopen jaar met 0-4, maar zover zullen de Alphenaren het zaterdag zeker niet laten komen.

4e klasse D

Maasdijk – Vredenbuch

Het kwakkelende Vredenburch heeft de pech in Maasdijk een opponent te treffen, die de weg omhoog weer lijkt te hebben gevonden. Na het teleurstellende gelijkspel in Rijswijk tegen RVC Celeritas (1-1), volgden afgetekende zeges tegen SEV (4-1) en directe concurrent VDL (4-0), met als gevolg een fraaie tweede plek op de competitieladder. In Scott van de Graaf beschikt hoofdcoach Dennis van den Steen over een goaltjesdief van allure, die tot nu toe elfmaal doel trof.

De laatste zege van Vredenburch dateert van bijna twee maanden geleden tegen Quintus (5-2), toen er nog niets aan de hand leek met het team van hoofdtrainer Remco Torken. Met vier gelijke spelen en één nederlaag (DHL 2-3) is dat beeld enigszins veranderd. Bij winst loopt Maasdijk zaterdag vijf punten weg van de Rijswijkers. In competitieverband heeft Vredenburch nog nooit van de Maasdijkers kunnen winnen. Sinds de uitslagen worden bijgehouden, seizoen 2010-2011, kwamen beide ploegen elkaar drie keer tegen. Maasdijk won eenmaal, de overige wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Oud-prof Torken zal er zaterdag alles aan doen om met Vredenburch voor een primeur te zorgen.

MSV’71 – SEV

Voor beide teams een belangrijke wedstrijd in de strijd om een langer verblijf in de vierde klasse. De thuisploeg onder leiding van hoofdcoach Paul van Loenen doet het opmerkelijk goed na de winterstop. Vier van de vijf ontmoetingen werden gewonnen. Alleen de wedstrijd tegen het dit seizoen in 4D onnavolgbare FC Zoetermeer leverde een logische nederlaag op. Dankzij deze goede prestaties staan de Maassluizers nu op een veilige zevende plek, maar duels tegen de nummers twee tot en met vijf staan nog voor de boeg. De heenwedstrijd in Leidschendam leverde een 2-0 zege voor de thuisploeg op, dus MSV is uit op sportieve revanche. De thuisploeg is ook nog volop in de race om de periodetitel, die recht geeft op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

Cruciaal

Ook hoofdtrainer Arjan Kortleven van SEV beschouwt de wedstrijd tegen MSV als cruciaal. ,,Met het gat naar de veilige zevende plek bijna onoverbrugbaar, is een overwinning van vitaal belang”, aldus Kortleven, die met een bijna fitte selectie zich optimaal heeft kunnen voorbereiden op het duel. ,,De recente prestaties hebben laten zien dat het collectieve spel van SEV van onschatbare waarde is in het terecht behaalde punt tegen koploper FC Zoetermeer. Met dit in gedachten hopen we op een succesvol vervolg en wij zullen alles geven om zaterdag drie punten mee terug te nemen naar Leidschendam. Maar we zijn wel gewaarschuwd voor de uitslagen van MSV de laatste weken, ze hebben een mooie reeks neergezet, die we hopelijk kunnen doorbreken.”

Kortleven kan de rest van dit seizoen geen beroep meer doen op routinier Jerry Speelberg. In de wedstrijd tegen FC Zoetermeer maakte de oud-aanvoerder en tegenwoordig voor het vriendenteam SEV 3 uitkomende Speelberg, bij een 1-2 achterstand nog de gelijkmaker voor de geel/blauwen, maar scheurde hij in dit duel ook zijn enkelbanden.

Quintus – Deltasport

De brigade van hoofdtrainer Ramon Hageraats heeft na het verlies bij SEP (2-3) wel iets goed te maken tegen Deltasport. De Heulenaren zitten in de bekende hoek waar de klappen vallen, de ploeg moet zich echt hervinden, anders wordt het vervolg van deze competitie nog erg lastig voor de Westlanders. Een zege tegen kelderclub Deltasport zou het begin van een goede serie tegen, op papier, mindere tegenstanders (RVC Celeritas, SEV) kunnen zijn.

Bij Deltasport hebben de huidige trainers Arslan Can en Franklin Janga voor één jaar bijgetekend. Volgens het bestuur van de fusieclub hebben beide oefenmeesters in de laatste week van de overschrijving ervoor gezorgd dat er dit seizoen een eerste elftal op het veld staat. Tijdens gesprekken tussen bestuur en trainers ging het in eerste instantie niet om de prestaties, maar wel dat de spirit weer terug moest komen. Plezier en passie voor het spelletje, de sfeer in de kleedkamer alsmede teambuilding. Deltasport heeft nog een minieme kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen, de achterstand op RVC Celeritas, dit weekend vrij, bedraagt slechts drie punten en is dus overbrugbaar.

SEP – DHL

Oefenmeester Tayyab Chaudhry (foto) van ‘De Hollandse Leeuwen’ (DHL) weet nog goed dat deze wedstrijd in het verleden ook altijd een echte derby is geweest, ook toen hij zelf nog jeugdspeler was bij DHL. Tijdens deze derby’s kwam er altijd meer publiek dan bij de andere thuiswedstrijden. Met de goede weersverwachting rekent Chaudhry ook zaterdag op meer publiek dan normaal tijdens thuiswedstrijden. De Delftenaar, sinds 2021 de opvolger van René Slegtenhorst, verwacht een wedstrijd tussen twee ploegen die de punten hard nodig hebben en er alles aan zullen doen om de wedstrijd te winnen. ,,SEP wil natuurlijk van die degradatieplek af en wij willen nog steeds dat gat met de onderste teams vergroten om onszelf zo snel mogelijk honderd procent veilig te stellen. Helaas missen we nog twee belangrijke spelers wegens blessures”, aldus Tayyab.

SEP zal zeker een goed vervolg willen geven aan de voorafgaande aan het paasverlof met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Quintus.

FC Zoetermeer – VDL

Een compleet FC Zoetermeer verwacht een gretig VLD, dat voor haar laatste kansen gaat om bovenin mee te doen, anders rest de strijd voor de nacompetitie. ,,Het zal dus een interessant duel worden verwacht FC Zoetermeer-hoofdtrainer Martijn de Zoete, de kroonprins van het trainersgilde in 4D, want jong (29), welbespraakt en, vooral, succesvol. Bij VDL likt men nog de wonden na de kansloze 0-4 nederlaag tegen Maasdijk, de laatste wedstrijd voor het paasreces. Op eigen terrein verloor VDL eind vorig jaar met 1-3 van de aanstaande kampioen uit de wijk Rokkeveen.

Lees verder