Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,We scoren wat makkelijker, moeten we doorzetten”

Westlandia is na 23 wedstrijden in de Vierde Divisie terug te vinden op een met sc Feyenoord gedeelde zevende plaats. Ze staan nu zes punten achter op Poortugaal en Smitshoek. Westlandia krijgt zaterdag Capelle op bezoek, dat een punt meer heeft dan Poortugaal en Smitshoek. Een geduchte tegenstander dus.

Tekst: Ton Beije

Westlandia hoeft niet achterom te kijken naar de onderste regionen van de Vierde Divisie. Het vizier van trainer Maurizio Ceccucci (foto) en zijn ploeg is duidelijk omhoog gericht. ,,De opzet is om komende week te winnen”, laat de Westlandia-trainer gedecideerd weten. Op de Hoge Bomen, aanvang 15.30 uur, is Capelle de tegenstander. Capelle is de huidige koploper in de derde periode. Bovendien heeft de ploeg zich geplaatst voor de strijd om de grote KNVB-beker volgend seizoen en staat het in de halve eindstrijd van de districtsbeker West II dit seizoen. Geen eenvoudige tegenstander dus voor Westlandia. Maurizio Ceccucci: ,,Een ploeg die de laatste wedstrijden, inclusief de beker, alles gewonnen heeft. Ik verwacht twee ploegen die het vertrouwen hebben en zullen spelen om te winnen.”

Defensie

Als Ceccucci terugdenkt aan de uitwedstrijd dan zegt hij: ,,Dat was een wedstrijd met twee verschillende helften en daarom werd het  uiteindelijk een terecht gelijkspel.” Capelle heeft ook een sterke defensie, het heeft op ASWH na, de minste treffers tegen. Ceccucci: ,,Capelle heeft een goede en solide ploeg, met een compacte en goede organisatie. Maar wij hebben uit laten zien, dat we mee kunnen komen en de laatste weken scoren wij iets makkelijker, dus hopelijk zetten we dat door.”

Fit

Belangrijk is ook dat Westlandia niet geplaagd wordt afwezigen, iedereen is fit, laat de trainer weten. Zijn club is ook volop bezig met het nieuwe seizoen. Deze week werd bekend dat Djan Jubilee de overstap maakt van RKAVV naar De Hoge Bomen. Een bekende van de trainer dus, die vorig jaar zomer de overstap maakte. ,,Ik ben blij met Djan Jubilee. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging en daarop heeft Westlandia ingespeeld.”

 

 

Lees verder