Warming-up 3e Divisie: Nul houden cruciaal voor TOGB in treffen met UNA

UNA, de ploeg uit Zeelst, is niet de tegenstander waar TOGB in eerdere ontmoetingen een gemakkelijk middag tegen heeft gehad. Sterker, TOGB heeft het tegen UNA traditioneel lastig. Eerder dit seizoen werd het in speelronde elf 4-2 voor UNA. Vorig seizoen verloor TOGB beide duels. Op bezoek in Veldhoven werd nipt met 3-2 verloren van UNA en ging TOGB op eigen veld kansloos met 1-5 onderuit. De statistieken zijn dus niet goed te noemen voor gastheer TOGB voor aanvang van het thuisduel met UNA.

Tekst: Ron Fruining

De huidige oefenmeester van TOGB, Jonathan Jonk (foto), heeft er dit seizoen samen met zijn staf voor gezorgd dat TOGB als team vaker de nul weet te houden. Zo verlies je geen wedstrijden en win je altijd als jezelf wel doeltreffend bent. Bovendien heeft de spelersgroep laten zien van iedere tegenstander te kunnen winnen.

Hoe gaan jullie er komende zondag voor zorgen, dat UNA niet jullie angsttegenstander, waar niet van gewonnen lijkt te kunnen worden, wordt?

,,Als ik mij niet vergis doel je op de drie eerdere ontmoetingen. Dat is dus niet echt een grote reeks ontmoetingen. Wij zijn momenteel in goeden doen en hebben in 2024 al eenentwintig punten gehaald. Ik hoef denk ik niet meer te vertellen dat wij thuis ijzersterk zijn. UNA heeft in 2024 negen punten gehaald, wat te verklaren is door veel blessures, waardoor UNA de nodige basisspelers mist. Komende zondag is een mooi moment om een keer te winnen van UNA, zodat de drie eerdere nederlagen geen vervolg krijgen.”

Afgelopen dinsdag speelde jullie de kwartfinale van de Rijnmond cup. Heb je in dit duel patronen kunnen uitproberen voor het treffen met UNA?

,,Wij hebben ook in dit duel ons eigen spel gespeeld. Zwaluwen kwam goed voor de dag, maar kon de tweede helft niet meer mee in de intensiteit die wij wel nog wel konden opbrengen. Wij hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen, want wij willen graag de bekerwinst van afgelopen seizoen prolongeren. In dit duel hebben wij overigens niet iedereen uit de basis van de afgelopen weken, laten spelen. Spelers met kleine pijntjes startten niet, zodat de ‘reserves’ weer minuten hebben kunnen maken.”

Jullie spelen op hetzelfde moment dat de klassieker Feyenoord-Ajax wordt gespeeld. Waarom is TOGB-UNA een betere keuze voor de toeschouwers om te bezoeken?

,,Haha moeilijke vraag. Ik denk dat ik nu vooral de Feyenoorders moet overtuigen. Als supporter van TOGB zou je juist nu naar ons moeten komen kijken. Dit, omdat wij momenteel in een positieve flow zitten. Zo kun je van dichtbij zien hoe het team zich ontwikkelt. Ons niveau wordt steeds constanter en de energie die wij op de mat leggen is ongekend. Natuurlijk maken wij ook nog foutjes, maar als team helpen wij elkaar op een positieve manier en pakken zo resultaat.”

Jullie zitten in een flow qua overwinningen. Is dit wellicht de extra energie die nodig is om zondag UNA te kunnen verslaan?

,,Voor de winterstop haalden wij maar drie punten uit deze reeks die we nu moeten gaan spelen en dat kan en moet nu beter. Ik verwacht dan ook dat wij nu meer punten gaan halen. Wij moeten extra energie in de wedstrijden brengen om zo in de komende zeven wedstrijden, er alles eruit te halen wat erin zit. Als wij als team vijftig punten weten te halen dit seizoen, dan hebben we het fantastisch gedaan met elkaar. Maar het allerbelangrijkste is nu dat we ons als team en individu blijven ontwikkelen en er op die manier er ook alles eruit halen wat erin zit. Met vier overwinningen op zak, uit de laatste wedstrijden, ben ik benieuwd hoe wij het de komende periode gaan doen tegen de sterke en degelijke tegenstanders. Wij zullen komende zondag tegen UNA weer maximaal geven en gaan UNA met veel energie en strijd bespelen, zodat wij wederom de punten thuishouden.”

 

 

Lees verder