Warming-up 3e klasse D: Cruciaal kelderduel voor Naaldwijk, HVC’10 op titelkoers

In de strijd om de eerste plaats heeft HVC’10 een aardige voorsprong opgebouwd op de concurrenten. De ploeg uit Hoek van Holland speelt zaterdag een uitduel bij Meeuwenplaat. Lyra en MVV’27 vechten achter de koploper om een plek in de nacompetitie. Naaldwijk moet winnen van OVV om uit de gevarenzone weg te komen.

Tekst: Roland van der Linden

HVC’10 heeft inmiddels acht punten voorsprong op naaste concurrent Excelsior’20. De ploeg uit Hoek van Holland van trainer John de Ronde (foto) moet nu op bezoek bij laagvlieger Meeuwenplaat. Een zege zou niet alleen de titel dichterbij brengen voor HVC’10, maar ook regiogenoot Naaldwijk helpen.

Lijfsbehoud

Naaldwijk heeft de punten hard nodig om niet aan eind van het seizoen te moeten strijden om lijfsbehoud in de nacompetitie. Naaldwijk heeft een punt meer dan Meeuwenplaat en tegenstander OVV, die net als de Westlanders in de gevarenzone staan. Het belangrijke duel tegen OVV wordt in Oostvoorne gespeeld.

Stap

MVV’27 heeft nog steeds zicht op een plek in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. De Maaslandse formatie van trainer Hakan Copur heeft om de positie te bereiken nog wel een aantal zeges nodig. Een overwinning in de wedstrijd met DVO’32 dat voorlaatste staat zou een mooie stap in de goede richting zijn.

Ook Lyra wil gaan strijden voor promotie. De club uit De Lier heeft nu de derde plaats in handen en zal die met hand en tand willen verdedigen. Lyra moet op bezoek bij Vierpolders, dat nog niet veilig is.

Lees verder