Warming-up 2e klasse D: Mooi affiche tussen subtoppers OLIVEO en Westlandia

Lijstaanvoerder Sportclub Monster komt dit weekend niet in actie. Verburch kan de buurman een handje helpen in de titelstrijd door CION punten afhandig te maken. OLIVEO wil de nacompetitie in en moet afrekenen met Westlandia. Onderaan de ranglijst stuiten DHC en Vitesse Delft op elkaar in een derby.

Tekst: Roland van der Linden

CION staat maar een punt achter koploper Sportclub Monster, maar heeft een duel minder gespeeld. De Vlaardingers ontvangen in eigen huis Verburch. De middenmoter uit Poeldijk zou streekgenoot Sportclub Monster een grote dienst bewijzen door CION te laten struikelen.

OLIVEO dat dit jaar promotie bewerkstelligde naar de tweede klasse, is nog steeds kansrijk om de nacompetitie te bereiken. Hiervoor moet de ploeg van trainer Willem van der Smit (foto) afrekenen met Westlandia, dat net boven de ploeg uit Pijnacker staat. Westlandia zelf kan niet deelnemen aan de nacompetitie omdat de zondagafdeling al op landelijk niveau speelt.

In de onderste regionen moeten zowel DHC als Vitesse Delft oppassen voor directe degradatie. Het belooft in de Delftse derby een spannend duel te worden waarin de belangen groot zijn. Omdat de verschillen tussen de ploegen onderaan de ranglijst klein zijn, kan winst meteen een sprong op de ranglijst betekenen.

Lees verder