Warming-up 1e klasse C: Zeker vijf clubs nog in race voor kampioenschap

De spanning bovenin blijft om te snijden. De eerste vijf clubs op de ranglijst zijn nog kanshebber om de titel binnen te halen. Winst of verlies zijn in deze fase belangrijk, maar nog niet bepalend. Forum Sport staat er, wat verliespunten betreft, het beste voor. Maar de concurrenten hijgen in de nek van de Voorburgers.

Tekst: Ton Beije

Koploper Wippolder gaat een visite afsteken bij sv Nootdorp, dat aan een opmars bezig is. Weet de ploeg van trainer Mark Moen (foto) de koppositie vast te houden en de opmars van de Nootdorpers te stoppen, of krijgt de eerste klasse C na zaterdag een nieuwe koploper? Forum Sport speelt op eigen bodem en krijgt TAC’90 op bezoek, dat nog volop in strijd is om weg te komen van de degradatiezone. Bij TAC’90 niet meer Arie van der Padt op de bank, maar Rob Gieben, die oorspronkelijk pas volgend seizoen als trainer zou starten bij TAC’90.

Lastige klip

FC Skillz wacht een lastige klip om te omzeilen, want de formatie van trainer Oussama Bekkaoui moet op sportpark De Strijphorst aantreden tegen gastheer sv Honselersdijk. De thuisploeg van trainer Pim van der Hoorn heeft maar drie punten minder dan FC Skillz. VELO treedt als gastheer op van Valken’68, dat ook nog niet uit beeld is voor de titel.

‘Aan de bak’

Dat laatste geldt ook voor RKDEO. De mannen van vertrekkend trainer Wesley Epskamp spelen in Leiden tegen het lastige LFC. De Nootdorpers kunnen zich, om mee te blijven doen in de kopgroep, in ieder geval geen verlies permitteren. Het laatste duel in deze eerste klasse C is de ontmoeting tussen Voorschoten’97 en sv Den Hoorn. De bezoekers moeten volop aan de bak, want de degradatieplek is dichtbij of anders p/d-duels om een ticket te behouden voor de eerste klasse.

 

Lees verder