Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Met juiste mindset veld opgaan”

ASWH is de trotse koploper en aanstaande kampioen in de Vierde Divisie. Daaronder is het ontzettend spannend. FC ’s-Gravenzande huist nog steeds op plaats twee en de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) hoopt die positie ook komende zaterdag, uit tegen VOC, vast te houden.

Tekst: Ton Beije

FC ’s-Gravenzande heeft een punt voorsprong op Zwaluwen Vlaardingen en Capelle. Daarna volgen op twee punten Portugaal en Smitshoek. Dat geeft de spanning aan om plek twee achter leider ASWH. Mike Jonk, trainer FC ’s-Gravenzande: ,,Inderdaad, het staat ongelooflijk dicht bij elkaar! ASWH blijft de lijst aanvoeren, maar de strijd om de plek daaronder is groot. We zijn ons volledig bewust van de impact, die elke wedstrijd kan hebben op de ranglijst.

Onderschatting

FC ’s-Gravenzande gaat zaterdag op bezoek bij een degradatiekandidaat. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want VOC zal knokken om aan degradatie te ontkomen. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn. Jonk: ,,Het bezoek aan een team dat tegen degradatie vecht, brengt inderdaad zijn eigen unieke uitdagingen met zich mee. VOC zal er alles aan doen om punten te pakken en wij moeten zorgen dat we minimaal dezelfde drive hebben. Ik verwacht een wedstrijd waarin VOC er alles aan zal doen om het ons zo moeilijk mogelijk te maken, zoals ze bij ons thuis ook deden. Van onze kant is het belangrijk, dat we gedisciplineerd blijven, ons eigen spel spelen en met de juiste mindset het veld opgaan.”

Blessures

Wat herinnert Jonk zich nog van het thuisduel? Hij: ,,Van de thuiswedstrijd herinner ik me dat we vrij snel op een 2-0 voorsprong kwamen, maar daarna het initiatief bij VOC lieten, waardoor het nog een spannende wedstrijd werd. Dit moeten we zaterdag voorkomen.” Dan het beschikbare spelersarsenaal. Jonk weer: ,,Wat betreft de beschikbaarheid van spelers, we hebben inderdaad te maken met een paar blessures, maar dit biedt ook kansen voor anderen om op te staan en zich te laten zien.”

Lees verder