Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,We zijn toe aan thuisoverwinning”

RKAVV had een bijzonder paasweekend. Op zaterdag werd voor de competitie verloren van Smitshoek en op maandag werd gewonnen van Spijkenisse, waardoor de halve finale van de KNVB-districtsbeker werd bereikt. Komende zaterdag komt het hooggeplaatste sv Poortugaal naar Leidschendam.

Tekst: Pieter Donath

Eerder dit seizoen verloor RKAVV uit bij sv Poortugaal met 3-1, de club waar trainer Peter Klomp (foto) vorig seizoen succesvol trainer was. Na dit seizoen vertrekt hij bij RKAVV, maar zeker tegen zijn oude club is een goed resultaat van belang. Ook gezien de ranglijst waarop RKAVV twaalfde staat met 25 punten uit 23 wedstrijden, liefst dertien punten minder dan sv Poortugaal.

Thuis winnen is voor de Leidschendammers wel een ‘dingetje’ geworden. Voor het laatst was dit in de eerste competitiewedstrijd tegen Smitshoek (1-0). Daarna is thuis tien keer niet meer gewonnen. Trainer Peter Klomp kijkt terug op de twee keer 3-0 in het paasweekend en de wedstrijd van komende zaterdag thuis om 15.30 uur.

Hoe kijk je terug op het paasweekend met twee wedstrijden?

,,Wanneer je een wedstrijd met 3-0 verliest dan is dat natuurlijk een terechte nederlaag. De manier waarop die tot stand kwam was zeker een grote teleurstelling en een echte ‘gamechanger’. Tot de 45ste minuut zaten wij goed in de wedstrijd en dan is er een opbouwende blunder die tegen alle afspraken in veroorzaakt wordt. Het directe gevolg was een penalty en een 1-0 achterstand. Hierdoor kwam Smitshoek in een zetel te zitten en speelden zij de wedstrijd goed uit.”

En dan moeten jullie twee dagen later weer spelen. Ging dat?

,,Ja, gewoon de boel weer bij elkaar pakken en dat heeft hele team prima gedaan met een dik verdiende 3-0 overwinning voor de beker tegen Spijkenisse.”

Wat voor wedstrijd wordt het tegen sv Poortugaal?

,,De kwaliteiten van Poortugaal liggen duidelijk aan de voorkant, ze maken veel goals. We moeten ze dus van onze goal af zien te houden en zelf toeslaan op de momenten dat we de kansen krijgen. We zijn wel toe aan een thuisoverwinning voor de competitie.”

Lees verder