Jeremy van der Stap als HJO per direct verantwoordelijk voor hele jeugdopleiding VELO

Jeremy van der Stap (foto) is nu een jaar Hoofd Jeugd Opleiding voor de onderbouw (O5-O12) bij VELO. Voor de middenbouw (O13-O14-O15) en bovenbouw (O16-O17-O19) heeft VELO sinds de zomer een openstaande post en hebben ze dat tijdelijk anders ingevuld.

De samenwerking, ervaringen en werkwijze van Van der Stap bevalt de TC dusdanig goed, dat er in overleg is besloten dat hij per direct verantwoordelijk wordt voor de hele jeugdopleiding van VELO. In deze functie zal hij de titel Hoofd Opleiding (HO) krijgen. Jeremy van der Stap blijft samenwerken met de Technische Commissie (TC) voor de selecties en met de jeugdvoorzitter en hoofdleiders voor de breedtesportteams.

Focussen

Tot het eind van het seizoen zal hij zich focussen op het samenstellen van de selectieteams in alle lichtingen (samen met de TC) en de breedtesportteams in de onderbouw. In de bovenbouw zal dat gedaan worden in samenspraak met de jeugdvoorzitter, hoofdleiders, trainers en leiders van de betreffende teams.

Ontwikkelingen

Raymond van Asten, bestuurslid Technische Zaken bij VELO: ,,Jeremy heeft de afgelopen maanden veel tijd en energie gestoken in het begeleiden van de jeugdtrainers in de onderbouw, bij zowel de selectie- als breedtesportteams. Ook zijn veel jonge VELO-trainers in korte tijd opgeleid. VELO ziet hierin mooie ontwikkelingen die in lijn liggen met het voetbalbeleidsplan. Daarnaast is Teamscout geïntroduceerd en zijn de eerste stappen gezet bij de jeugd met het video-analyse systeem.”

 

Lees verder