Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Niet te veel druk op deze wedstrijd leggen”

Scheveningen kreeg vorig weekend eindelijk loon naar werken. De ploeg van trainer John Blok (foto) stapte in en tegen Katwijk van het veld met een verdiende overwinning. Een belangrijk resultaat zo vlak voor de cruciale wedstrijd tegen concurrent Excelsior Maassluis, zaterdag op Houtrust om half drie. Excelsior Maassluis staat nu voorlaatste met vijf punten achterstand op Scheveningen.

Tekst: Ton Beije

Ook John Blok beseft dat de winst in Katwijk juist nu goed uitkwam. ,,Dit konden we inderdaad wel even gebruiken. Het levert niet alleen drie broodnodige punten op, maar het voelt ook als een soort beloning. Net als in de uitwedstrijd tegen De Treffers speelden we zeer gedisciplineerd met als verschil dat we nu wel scoorden. Over de hele wedstrijd gezien was er ook weinig af te dingen op de overwinning omdat we ook in het veldspel prima meekonden met de nog regerend kampioen. De enige smet op de wedstrijd was natuurlijk de late rode kaart voor Tom Beugelsdijk en de vijfde gele kaart voor Ian van Baalen.”

Mix

Zaterdag een heel belangrijk duel, waarin Scheveningen verder afstand kan nemen, want concurrent Excelsior Maassluis komt op bezoek op Houtrust. Ondanks de stand op de ranglijst niet een ploeg, die je zomaar even opzijzet. Blok: ,,Excelsior Maassluis en Scheveningen zijn twee ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. Excelsior Maassluis heeft ook een goede mix van ervaren en goede jonge spelers. Afgelopen zaterdag heeft het eigenlijk ook onnodig verloren tegen De Treffers. Dat zegt iets over Excelsior Maassluis en ook over de geringe onderlinge verschillen in deze competitie.”

Spanning

Wat verwacht Blok voor wedstrijd? Hij: ,,Dat vind ik lastig te zeggen, omdat er toch ook wat spanning op deze wedstrijd staat. Niet alleen het gaatje op de ranglijst tussen Excelsior Maassluis en Scheveningen staat op het spel, maar ook Kozakken Boys ligt op de loer. Verder zal het ook afhangen van de bespeelbaarheid van het veld. Het is ook geen toeval dat wij uit onze beste wedstrijden spelen.”

Wat herinnert Blok zich van de uitwedstrijd? ,,De uitwedstrijd maakten wij in de laatste minuten nog gelijk, waar wij juist lange tijd de wedstrijd in handen hadden. Na de 0-1 van Delano Gouda was het wachten eigenlijk op de 0-2, die wij verzuimden te maken. Door een van richting veranderde bal kreeg Excelsior Maassluis uit het niets een kans en benutte die ook. Dat veranderde het wedstrijdbeeld en leverde zelfs, uit een erg makkelijk gegeven vrije trap, de 2-1 op. Gelukkig wisten wij met een alles of niets offensief nog wel een punt uit het vuur te slepen.”

Genadeklap

Het is wel een wedstrijd, die bij een positieve uitslag voor Scheveningen, ook een genadeklap kan betekenen voor Excelsior Maassluis, de afstand wordt dan acht punten. Blok: ,,Het belang van de wedstrijd is duidelijk, maar we moeten ook niet teveel druk op deze wedstrijd leggen. Net als in alle andere wedstrijden moeten we ons gewoon richten op hoe we deze wedstrijd kunnen winnen.”

Geschorst

Scheveningen is duidelijk niet compleet. Blok: ,,Buiten de langdurig geblesseerden ontbreekt Jaimy Brute nog. Verder zijn dus Tom Beugelsdijk (2 wedstrijden) en Ian van Baalen geschorst.”

Lees verder