Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Teams die aan de bal willen domineren”

HBS staat momenteel op een tien plaats, met eenzelfde aantal punten als LFC (dat negende staat), dat wel een beter doelsaldo heeft. De afstand tot de degradatiezone is ruim, dus kan HBS gezien worden als een middenmoter. De ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) gaat zaterdag op bezoek bij Smitshoek, dat tijdens het paasweekend nog ruim met 3-0 won van RKAVV.

Tekst: Ton Beije

Direct gevaar is er dus niet voor HBS, maar de club zal het vizier toch wel naar boven hebben gericht. Ekrem Kahya: ,,We willen de resterende wedstrijden gewoon goede resultaten behalen en gaan daar alles voor doen. Smitshoek is een zeer degelijke, goede ploeg met individuele kwaliteiten, die een goede indruk op ons maakte met heel veel ervaren spelers. Het is een mooi moment om ons weer te meten met één van de betere teams in deze divisie.”

Domineren

Kahya over het duel van zaterdag: ,,Ik verwacht een kwalitatief goede wedstrijd met twee teams die aan de bal willen domineren. En de ander hun wil zullen willen opleggen. Er zullen delen zijn dat wij dat zijn en er zullen momenten zijn dat zij dat hebben. In de thuiswedstrijd speelden we een heel degelijke pot met mooie doelpunten. Het was de ommekeer voor een goede reeks. Het geeft aan, dat de teams elkaar dus echt niet veel ontlopen. In sommige wedstrijden gaven we bijna niets weg, maar stonden we met lege handen. Het is dus zaak om beide hoofdmomenten onder controle te hebben en heel gedisciplineerd en doordacht te spelen.”

Echte personele probleem kent HBS niet. ,,Alle spelers zijn fit en inzetbaar, sommige wat langer dan anderen”, aldus Kahya.

Lees verder