Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Groene Ster uit is lastig en zwaar”

Drie overwinning op rij is een goede prestatie van Quick. Zeker voor een jong team. De winst afgelopen zaterdag tegen Unitas werd op karakter over de streep getrokken en dat geeft goede hoop voor komende zondag als in Heerlerheide na een busrit van ruim drie uur gespeeld wordt tegen Groene Ster.

Tekst: Pieter Donath

De op sportpark Pronsenbroek te spelen wedstrijd vraagt wederom een goede instelling van de jonge Haantjes. Quick staat zeven plaatsen hoger met zeventien punten meer. Groene Ster staat zestiende met 23 punten uit 27 wedstrijden, maar won wel drie keer in de laatste vier wedstrijden en moet niet worden onderschat. Ook het natuurgras vraagt extra concentratie.

Quick speelde afgelopen dinsdag thuis tegen RKDEO 2-2 in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup na tweemaal achter te hebben gestaan. Dit resultaat was net niet voldoende voor plaatsing voor de achtste finaleronde.  Ook een signaal dat lager spelende teams niet mogen worden onderschat. Trainer Paul van der Zwaan (foto) wijst naar onervarenheid tegen Unitas, de mindere prestatie tegen RKDEO en tegen Groene Ster is het een gewone wedstrijd.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Unitas?

,,Tegen Unitas speelden wij een prima eerste helft met een fantastisch ‘trainingsdoelpunt’. In de tweede helft hadden wij tot tachtigste minuut ook controle over de wedstrijd. Daarna volgden tien minuten waarin de 3-0 voorsprong door onervarenheid van ons, Unitas terug kon komen tot 3-2.”

Hoe ging het dinsdag tegen RKDEO in het Haaglanden Voetbal Toernooi?

,,Dat was een mindere prestatie. In ons competitieprogramma is het soms ook lastig doordeweekse wedstrijden in te plannen.”

Is de verre uitwedstrijd tegen Groene Ster extra zwaar door de afstand, het grasveld en hun lagere stand op ranglijst?

,,Groene Ster is niet zwaarder door de afstand. Gewoon weer een wedstrijd in de competitie. Wel lastig en zwaar, maar wij gaan altijd voor het winnen van de drie punten.”