ADO Den Haag haalt knap bij FC Volendam tweede zege binnen

|||

ADO Den Haag pakte na de winst vorig weekend op Jong Ajax, nu ook de volle buit bij FC Volendam, dat als titelkandidaat aan het seizoen begon in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van Ruud Brood keek al snel tegen een achterstand aan, maar knokte zich terug in de wedstrijd met een 1-3 zege als resultaat.

Tekst: Ton Beije              |         Foto’s: Orange Pictures

Hoewel het vooraf niet de bedoeling was om te starten met Thomas Verheijdt in de basis, koos trainer Ruud Brood toch voor die oplossing, omdat verdediger Tyrese Asante nog niet volledig hersteld was van zijn vorige week tegen Jong Ajax opgelopen blessure.

De start in de eerste uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie was van ADO-zijde niet al te best. Binnen vijf minuten keek het namelijk al tegen een achterstand aan. Doelman Luuk Koopmans had geen antwoord op een afstandspegel van Denso Kasius: 1-0. Vijf minuten later moest FC Volendam met tien man verder. Doelman Filip Stankovic kwam onnodig ver zijn doel uit, bracht ADO-speler Amar Catic uit balans en kreeg gelijk rood voorgehouden van arbiter Alex Bos. De jonge Antonioli moest vervolgens het veld ruimen voor tweede doelman Lauwers.

De gelijkmaker zou niet lang op zich laten wachten. ADO Den Haag ging er op rechts snel vandoor en Amar Catic bereikte met een lage voorzet Thomas Verheijdt in het centrum die de bal knap onder controle bracht en de 1-1 aantekende. In de slotfase van het eerste bedrijf kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. ADO Den Haag mocht bij de hoekvlag een vrije trap namen na een overtreding van Dean James op Vicente Besuijen. Uit de door Sem Steijn genomen vrije trap kopte de meegekomen Boy Kemper op voor hem bekend terrein bij de eerste paal hard binnen: 1-2.

Na rust wilde FC Volendam de score snel recht trekken en had ADO Den Haag mazzel dat Boy Kemper attent op de doellijn reageerde door een ingeschoten bal weg te koppen. Aan de andere kant kreeg Verheydt dé kans de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Doelman Lauwers kreeg de bal na een schot van Sem Steijn niet onder controle en in de rebound verzuimde Verheydt de bal hoog in het doel te schieten. Hij schoot het speeltuig tegen de doelman aan. Na dik een uur spelen viel de 1-3 toch. Een overtreding (onbesuisd spel) in het Volendamse strafschopgebied jegens Gregor Breinburg, werd door arbiter Bos bestraft met een strafschop. Sem Steijn maakte – na een sluw hupje – vanaf elf meter geen fout: 1-3.

FC Volendam probeerde nog het tij te keren en kreeg ook een tweetal goede mogelijkheden. Doelman Luuk Koopman had eenmaal een prima reflex in huis en Robert Mühren schoot de bal in kansrijke positie voorlangs het Haagse doel. Het bleef derhalve 1-3 en dat is een uitstekende prestatie van de jonge Haagse ploeg.