Oefenvoetbal: HBS moet nipte winst aan ADO Den Haag O21 laten

|||||||||||

Zowel HBS als ADO Den Haag O21 starten komend weekend met de competitie. In hun laatste oefenduel was de jonge ploeg van ADO Den Haag nipt te sterk op sportpark Craeyenhout voor gastheer HBS: 1-2.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Philip Bras

De eerste tien minuten werden in een hoog tempo gespeeld. De beste mogelijkheid in die periode was voor HBS. Jim Roberti ging er op rechts op snelheid vandoor, maar zijn voorzet werd niet doeltreffend afgerond.

Het was echter ADO Den Haag O21 dat op voorsprong kwam. Door een foutje van doelman Luc Vurens kon Elano Yegen profiteren en de 0-1 scoren. Halverwege het eerste bedrijf dicteerde de ADO-ploeg van trainer Gerard van Ruitenberg het tempo. Gescoorde werd er niet meer in de eerste helft, zodat beide teams – voor een flink aantal toeschouwers – met die 0-1 stand aan de thee gingen.

ADO Den Haag O21 kan terugkijken op een goede oefenperiode, waarin de ploeg vier overwinningen boekte, met als uitschieter de 5-1 overwinning afgelopen weekend op Jong Willem II. Het eerste kwartier van de tweede helft gaf nauwelijks grote kansen te zien voor beide teams. Wel begon na een uur spelen het aan beide kanten wisselen van spelers.

ADO Den Haag O21 wist de marge te verdubbelen. Na een hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel, waaruit Evan Rottier de tweede treffer scoorde voor de bezoekers: 0-2. HBS kwam echter terug in de wedstrijd, want Youri Vermeer – net ingevallen – kopte binnen op aangeven van Niels van Pelt. Op dat moment waren er nog acht minuten te spelen. De formatie van trainer Bas Steffens slaagde er niet in om nog een slotoffensief te ontwikkelen, zodat het laatste fluitsignaal ook kwam bij die 1-2 stand.