ADO Den Haag op jacht naar overwinning tegen hoogvlieger FC Eindhoven

ADO Den Haag neemt het aankomende zondag om kwart voor vijf op tegen FC Eindhoven. ADO Den Haag doet dit voor de derde keer dit seizoen in eigen huis en zal de teleurstellende prestaties van de laatste weken willen wegspoelen. In FC Eindhoven treft ADO Den Haag een tegenstander die goed aan het seizoen begonnen is.

Bij de ploeg uit Eindhoven is Rob Penders, oud-prof van NAC Breda, sinds deze zomer eindverantwoordelijke. Penders begon zijn trainerscarrière weliswaar bij zijn club in Breda, maar is ook een bekende bij ADO Den Haag. De voormalig verdediger was in het seizoen 2019-2020 namelijk hoofdtrainer van ADO onder 19.

Eindhoven eindigde in de laatste vijf seizoenen nooit hoger dan de elfde plaats en Penders zal dan ook overwegend tevreden zijn over de start van FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven behaalde zeven punten uit vier wedstrijden en staat daarmee op de keurige vierde plaats in de stand, met een punt meer dan ADO Den Haag dat achtste staat. Hoewel Eindhoven in twee wedstrijden de nul hield, staat het op een doelsaldo van 6 voor, 5 tegen (tegenover 6-6 voor ADO Den Haag).

ADO Den Haag wordt ondanks het lagere puntenaantal in de competitie als onbetwiste favoriet gezien voor deze wedstrijd bij de online gokkantoren. Bij SportyTrader, een webpagina met voetbal wedtips waarin Nederlandse voetbalwedstrijden worden geanalyseerd en wordt besproken hoe een betrouwbare voetbalvoorspelling tot stand komt, bijvoorbeeld door het bekijken van de vorm en motivatie van de teams, wedstrijdstatistieken en andere factoren die bijdragen aan een betrouwbare en winstgevende voetbal voorspelling, zijn ze iets minder overtuigd van de zege van ADO.

In de eerste competitiewedstrijd in het eigen Jan Louwers stadion hield FC Eindhoven FC Volendam in de blessuretijd op 2-2 en in het tweede duel pakte Eindhoven verrassend de drie punten bij degradant FC Emmen (0-1). De Blauw Witten zullen minder tevreden zijn over de derde wedstrijd. Tegen stadgenoot Jong PSV werd er met 3-2 verloren. Het resultaat in de laatst gespeelde wedstrijd was wel weer uitstekend: FC Den Bosch werd vorige week in eigen huis met 1-0 aan de kant gezet. Bij FC Eindhoven is Joey Sleegers de man in vorm. De bij Feyenoord-opgeleide Sleegers maakte in de vier competitiewedstrijden van dit seizoen al drie doelpunten.

ADO Den Haag zal na de twee verliespartijen op rij tegen FC Emmen (1-2 verlies in eigen huis) en NAC (3-0 verlies uit), de noodzaak voelen om drie punten te pakken. De ploeg van Ruud Brood zal dit doen zonder Aaron Meijers, die onlangs naar Sparta vertrok. ADO Den Haag trok op het laatste moment van de transferperiode Samy Bourard aan. Bourard speelde vorig seizoen ook al voor ADO en kwam daarvoor tot 63 wedstrijden voor de tegenstander van aankomende zondag, FC Eindhoven.

ADO Den Haag en FC Eindhoven speelden de laatste jaren niet vaak tegen elkaar, omdat de één traditioneel in de Eredivisie aanwezig was, terwijl de ander in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Voor de laatste wedstrijd tussen beide teams in de Eerste Divisie in Den Haag moeten we terug naar het seizoen 2007-2008, toen ADO met 5-2 won door doelpunten van Hans van der Haar, Lex Immers, Rick Hoogendorp en Yuri Cornelisse (2x). Huidig ADO Den Haag-speler Daryl Janmaat en huidig FC Eindhoven-speler Jens van Son stonden in die ontmoeting aan de aftrap.

ADO Den Haag-FC Eindhoven: zondag 5 september, 16.45 uur in het Cars Jeans Stadion.

 

Lees verder