Fikse tegenvaller voor ADO Den Haag Vrouwen in Alkmaar

|||||||||

ADO Den Haag Vrouwen was in en tegen Alkmaar wel de bovenliggende partij en had een veldoverwicht, maar de thuisploeg had aan één treffer genoeg om de volle buit in eigen huis te houden. Daarmee ADO Den Haag Vrouwen met een illusie armer terug te sturen naar de Residentie.

Foto’s: Eric de Wit

De formatie van trainer Sjaak Polak begon sterk. Een vrije trap van Romy Speelman kwam bij Wiëlle Douma, maar zij kon haar kopbal niet de juiste richting meegeven. Vervolgens dacht Nikki IJzerman haar ploeg op voorsprong te hebben gezet, maar scheidsrechter Punt keurde de treffer af wegens buitenspel.

ADO Den Haag Vrouwen had moeite door de hechte defensie van de Alkmaarse vrouwen heen te komen. Daarbij had de ploeg de pech dat voor de tweede maal in dit duel een doelpunt werd geannuleerd. Weer uit een vrije trap van Speelman kopte nu Kirsten van de Westeringh raak, maar arbiter Punt had weer buitenspel geconstateerd. Een stand van 0-0 derhalve bij rust.

Na de doelwisseling bracht Polak drie nieuwe speelsters in het veld. Maartje Looijen, Jannette van Belen en de van Benfica overgekomen Jolina Amani kwamen binnen de lijnen. Ook nu bleef ADO den Haag Vrouwen de bovenliggende partij, maar het leverde geen doelpunten op. In plaats van de leiding te nemen, keek de Haagse formatie plotseling na dik een uur spelen tegen een achterstand aan. Alieke Tuin liet met een schot van afstand keepster Barbara Lorsheyd kansloos: 1-0.

Polak greep verder in en bracht Anne Sellies en Pleun Raaijmakers in het veld om de druk op het Alkmaarse doel verder op te voeren. Uit een vrije trap van Van de Westeringh kwam de bal niet verder dan de veilige handen van Alkmaar-keepster Liefting. De Haagse ploeg moest wel alert blijven bij counters van de Alkmaarse vrouwen. Barbara Lorsheyd zorgde er met een prima redding voor dat de bezoeksters nog in de wedstrijd bleven. Mogelijkheden kwamen er nog op de gelijkmaker, maar Gwyneth Hendriks – die ook mee ten aanval trok – en Jolina Amani hadden pech dat inzetten niet in het vijandelijke doel belanden. Een pijnlijke nederlaag dus voor de equipe van Sjaak Polak in en tegen Alkmaar.

PEC Zwolle rekende af met Excelsior (3-0), terwijl Feyenoord op Nieuw Varkenoord weer een punt pakte tegen sc Heerenveen: 2-2.

Opstellingen

vv Alkmaar:
Liefting; Mol, Kruijthof, Hulst (Papp), Breewel (Van der Most), Henschen, Tuin (Nottet), Roosjen, Maudy Stoop, Nicole Stoop, Maass.

ADO Den Haag:
Lorsheyd; Vonk (46. Looijen), Hendriks, Verspaget, Nelemans; Douma (69. Raaijmakers), Van de Westeringh, Speelman (46. Van Belen): Rijsbergen (46. Amani), Ravensbergen (69. Anne Sellies), IJzerman.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder