Keepster Barbara Lorsheyd bij selectie OranjeLeeuwinnen

Barbara Lorsheyd (foto), keepster van ADO Den Haag Vrouwen is door de nieuwe bondscoach Mark Parsons – de opvolger van Sarina Wiegman – opgenomen in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de komende twee WK-kwalificatieduels.

Caitlin Dijkstra (22) is nieuw in de selectie. De verdediger van FC Twente trainde al eerder enkele keren mee met de hoofdmacht. De 24-koppige selectie van Parsons start de WK-kwalificatiereeks met wedstrijden tegen Tsjechië (17 september) en IJsland (23 september).

Programma

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdag 17 september eerst tegen Tsjechië. De aftrap in het FC Groningen Stadion in Groningen is om 20.45 uur. Op dinsdag 21 september is de nationale ploeg van IJsland in Reykjavik de tegenstander. Die wedstrijd begint ook om 20.45 uur Nederlandse tijd (in IJsland 18.45 uur).

De ontmoetingen met Tsjechië en IJsland zijn de eerste wedstrijden sinds de terugkeer van de OranjeLeeuwinnen van de Olympische Spelen in Tokio. Nederland maakt in groep C met verder nog Wit-Rusland en Cyprus uit wie zich plaatst voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023.

In de selectie zit ook een drietal voormalig speelsters van ADO Den Haag, te weten Lineth Beerensteyn (nu Bayern München), Renate Jansen (nu FC Twente) en Victoria Pelova (nu Ajax).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder