Nieuw hoofdstuk in ‘ADO Den Haag-soap’

Terwijl ADO Den Haag haar competitieduel in Brabant afwerkte tegen TOP Oss, kwam er weer nieuws van ‘hogerhand’ bij de Haagse profclub.

Chris Woerts meldde bij Voetbal Inside al dat de Raad van Commissarissen ad interim-directeur Edwin Reijntjes op een zijspoor zou hebben gezet. Trainer Ruud Brood bevestigde dat na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN, dat dit bericht ook hem ter ore was gekomen.

ADO Den Haag werkte tussendoor op de valreep nog een achterstand weg in Oss en sloot af met een 3-3 gelijkspel (na twee keer op voorsprong te hebben gestaan). Verder werd bekend dat ADO Den Haag Eric Gudde had benaderd om de klus richting overname over te nemen, maar de voormalig directeur van Feyenoord en de KNVB heeft bedankt hiervoor omdat zijn ‘korte-termijn-plannen’ anders liggen. Ook de naam van Hans Nijland, voormalig directeur wordt nu genoemd.

Versterking

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Frans van Steenis (foto), liet vervolgens aan ESPN weten, dat ad-interim directeur Edwin Reijtjes niet uit zijn taak is ontheven, maar dat er – ter versterking – iemand aan de leiding wordt toegevoegd.

Proflicentie

Voor ADO Den Haag is het inmiddels vijf voor twaalf. Opnieuw drie winstpunten in mindering dreigt. Eerder kreeg de club al drie punten in mindering opgelegd, waartegen beroep is aangetekend. ADO Den Haag huist nog in de kopgroep, maar met de dreigende punten in mindering keldert de club naar de voorlaatste plaats. Sportief gezien geen prettig vooruitzicht voor de jonge ploeg van trainer Ruud Brood. Daarnaast moet er snel geld op tafel komen, anders verliest de club – per 15 oktober – de proflicentie. Wordt vervolgd!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder