Sem Steijn: ,,Die 2-2 ruststand hebben we aan onszelf te danken”

||||

Synoniem voor het jeugdige élan bij ADO Den Haag staat Sem Steijn (foto). Met onuitputtelijke drang naar voren heeft menig verdediger een zware wedstrijd. De 19-jarige aanvallende middenvelder is in rap tempo bezig om van de toevoeging ‘de zoon van’ af te komen. Ook in de wedstrijd tegen TOP Oss was zijn aanwezigheid duidelijk merkbaar.

Tekst: Glenn Duijzer         |        Foto’s: Philip Bras

Na twee minuten was daar natuurlijk de voorzet op Thomas Verheijdt, die de score opende. In de extra tijd van de tweede helft werd zijn kopbal van de doellijn gewerkt. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de jonge speler.

Laten we gelijk maar beginnen bij het einde. De kopbal? De kleinste speler aan Haagse zijde kopt bijna de winnende treffer binnen.

,,Ja, de kleinste speler krijgt de bal op zijn hoofd, maar de keeper redt hem mooi. Ik time hem perfect en zoals het hoort kop ik de bal naar de grond, maar hij pakt hem gewoon.”

Ik hoorde je net praten over het kunstgras. Wat heeft dat met die kopbal te maken?

,,Niets, dat mag geen excuus zijn. Moet ik maar beter koppen. Het kunstgras is stroever dan gewoon gras en misschien was de bal dan meer doorgegleden. Maar dat zullen we nooit weten. Dus het kunstgras mag geen excuus zijn.”

Die kopbal was niet de enige kans die je deze wedstrijd kreeg?

,,Dat klopt, ik kreeg nog een afvallende bal op de rand van de zestien, die ik ineens schoot. Die moet dan echt goed vallen en dat was nu niet het geval. Gelukkig wist Klas met een wereldgoal nog de gelijkmaker te scoren.”

Je was al snel betrokken bij een doelpunt?

,,Het was niet echt goed verdedigen van TOP Oss, maar het was wel een mooie bal van Seedorf. Ik had de tijd voor de voorzet en het was een lui balletje, waardoor Verheijdt erin kon klimmen. Het is wel duidelijk dat als Verheijdt zo’n kans krijgt, hij meestal scoort.”

Hoe kijk je nu terug op de wedstrijd? Voor rust tweemaal op voorsprong en na rust pas laat op gelijke hoogte komen. Was het uiteindelijk een terecht gelijkspel?

,,Daar kan ik mij wel in vinden. We komen tweemaal op voorsprong en als je dan ziet hoe we die goals weggeven. Dan hebben we die ruststand van 2-2 aan onszelf te danken. We hadden de wedstrijd in de laatste minuten ook nog kunnen winnen. Of dat helemaal terecht was geweest? Dat maakt mij niet uit, het was lekker geweest.”

Het is de laatste tijd zeer onrustig rondom de club met de overname en de financiële tekorten. Jij loopt al een tijdje rond bij de club, je bent een kind van de club. Dit is alweer het tweede jaar op rij dat de familie Steijn problemen heeft door het voetbal. Hoe ga jij hiermee om?

,,Het is nooit rustig bij ons thuis, haha. Maar het klopt, vorig seizoen waren er problemen rondom mijn vader bij NAC Breda. Dat is gelukkig nu allemaal opgelost en rustig. Nu bij ADO wordt er van alles aangedaan. Ook van buitenaf, door middel van petities van de supporters. Ik zie dat iedereen de club een warm hart toedraagt en laten we hopen dat de overname lukt. Ik loop al een tijdje bij de club rond. Eerst als klein ventje achter mijn vader aan en daarna als jeugdspeler.”

Omdat je al zolang meeloopt binnen de club, trek jij het je dan meer aan dan andere spelers?

,,Dat weet ik niet. Ik weet hoe ik deze fase meemaak, maar ik weet niet hoe andere spelers deze fase beleven. Ik denk dat iedereen het op zijn eigen manier verwerkt.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder