Boy Kemper (ADO Den Haag): ,,We moeten wat harder worden in de duels”

|||||

Ondanks zijn 22 jaar, is de in Purmerend geboren verdediger Boy Kemper (foto) nu al de ervaren rots in de verdediging van ADO Den Haag. In het rampzalige vorige seizoen kreeg Kemper ook al de voorkeur in de verdediging van trainer Ruud Brood. Dat vertrouwen betaalt zich nu iedere week terug.

Tekst: Glenn Duijzer              |     Foto’s: Philip Bras

Natuurlijk zit daar ook soms een foutje bij, maar dat kun je bij een jonge speler altijd verwachten. Het is de wilskracht om die fout direct goed te maken, die ervoor zorgt dat Kemper een puzzelstuk is van de huidige selectie van ADO Den Haag. Na het duel tegen TOP Oss sprak Haaglanden Voetbal met de verdediger.

Het is 3-3 geworden, welke gevoel heb je nu? Twee punten verloren of één punt gewonnen?

,,Dat is lastig te zeggen. We scoren vroeg in de wedstrijd. Dat is ook wel eens lekker in plaats van achter te komen. Die gelijkmaker valt vrijwel direct. Toch komen we weer voor rust op voorsprong. Na rust scoort TOP die 3-2 op het moment dat wij net wat minder in de wedstrijd zaten. Daarna knokken we ons terug tot de 3-3, wat toch wel een knappe prestatie is. Na de gelijkmaker, krijgen we de mogelijkheid om de winnende treffer te scoren. Dus voor rust verliezen we twee punten en na de tweede helft mogen we blij zijn met een gelijkspel. Dus een terechte uitslag. Voor ons wel jammer na die sterke eerste helft. Die twee tegentreffers mogen ons eigenlijk niet overkomen.”

Wat is dan de oorzaak dat het de tweede helft niet meer lukt. Ging TOP Oss anders spelen?

,,Dat weet ik niet. Als je de wedstrijd terugkijkt, dan mogen wij wel iets harder in de duels zijn. Ik denk dat we na rust de duels meer verloren, waardoor we minder in de wedstrijd kwamen. Misschien liepen we daarom na rust wat meer achteruit. Dat mag ons niet gebeuren.”

Met de duels verliezen, bedoel je op het fysieke gebied?

,,Ja, we mogen best wel wat harder de duels ingaan als je die 3-2 bekijkt. Er waren diverse momenten, waarin we een kleine overtreding kunnen maken om die aanval eruit te halen. Maar we deden dat niet. Daarom kreeg TOP de bal in de kluts mee en weten ze hem te scoren. Dat mag niet gebeuren.”

Na een uur spelen gaat Thomas Verheijdt eruit, een typische speler die de fysieke strijd aan kan gaan. Mis je hem dan het laatste half uur?

,,Dat zou ik niet weten. Als Verheijdt eruit gaat, gaan wij ook iets anders spelen. Dan gaan we meer over de zijkanten spelen, meer combinatievoetbal. Als Verheijdt erin staat, spelen we meer de lange bal op hem en dan aansluiten. Maar Verheijdt komt niet echt voor in de fysieke duels. Die worden juist om die tweede bal uitgevochten op het middenveld.”

Tijdens de wedstrijd was er meer nieuws vanwege de randzaken bij de club dan vanwege de sportieve prestaties. Zo speelden jullie ook in de eerste helft.

,,Wat wij weten, lezen we ook via de media. Er heerst momenteel een positieve sfeer rondom de selectie, er is veel energie. Dat was tegen TOP ook weer goed te zien, dat is elke week goed te zien. We moeten daar ook mee doorgaan. We hebben een jonge groep spelers, die alleen gefocust is op het voetbal. Misschien is de leeftijd dan wel weer een voordeel. We moeten die sfeer positief houden en iedere wedstrijd erin gaan, zoals we zijn begonnen. Wij als spelers moeten ons niet bezig houden met de randzaken. Daar hebben we toch geen invloed op. Wij kunnen alleen maar punten binnenhalen en daar zijn we goed mee gestart.”

Toch wordt er ook aan jullie gedacht vanuit de technische staf. Ik heb begrepen dat jullie tot dinsdag vrij hebben gekregen om het hoofd even leeg te maken.

,,Dat klopt, dat hadden we voor de wedstrijd al te horen gekregen. Dat was ongeacht de uitslag. Het is voor ons ook wel even fijn om een paar dagen met de familie te zijn. Wij krijgen ook alles via de media mee en daarom is het goed om, zoals je zegt, even het hoofd leeg maken. De volgende wedstrijd is ook pas de maandag na het weekend. Het valt dus ook te combineren in de voorbereiding op Jong PSV uit. Dan moeten we er weer staan.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder